Adelie Penguin

Izvor slike

Pingvin Adelie (Pygoscelis adeliae) je, zajedno sa Car Pingvin , jedan od jedine dvije vrste pingvina koji žive na kopnu Antarktika. Ova je vrsta česta duž cijele antarktičke obale i obližnjih otoka. Adelie pingvini najmanji su od pingvina koji žive na kontinentu Antarktika. Pingvini Adelie dobili su ime po supruzi francuskog istraživača 1830-ih.

Pingvini Adelie gnijezde se i uzgajaju na stjenovitim plažama bez leda u velikim kolonijama od deset tisuća ptica. U regiji Antarktika živi preko 2,5 milijuna rasplodnih parova.

Adelie Penguin Karakteristike





mješavina boksača i boksa

Adelie pingvini dugi su 60 do 70 centimetara i teški oko 4 kilograma.

Karakteristični su bijeli prsten koji okružuje oko i perje na dnu novčanice.

Ova dugačka pera skrivaju većinu svog crvenog novčića. Repovi su im nešto duži od ostalih pingvinskih repova.

Dijeta od pingvina Adelie

Adelie pingvini jako su ovisni o rakovima, poput krila. Riba i amfipodi također mogu biti uobičajena hrana na određenim mjestima tijekom određenih sezona.

crno -bijeli pitbull mix

Reprodukcija pingvina Adelie

Adelie pingvini u svoja uzgajališta stižu u listopadu. Njihova se gnijezda sastoje od kamenja naslaganih zajedno. Muški pingvini Adelie prizivaju ženke s tihom grlenom bukom praćenom glasnim plačem. Ženka pingvina Adelie obično snese dva jaja koja su smeđe ili zelene boje.

U prosincu, najtoplijem mjesecu na Antarktiku (oko -2 ° C), roditelji izmjenjuju razdoblja inkubacije jajašca. Jedan roditelj odlazi hraniti, a drugi ostaje ugrijati jaje. Roditelj koji inkubira ne jede. U ožujku se odrasli i njihovi mladi vraćaju na more. Adelie pingvini moraju braniti svoja gnijezda od ostalih pingvina koji pokušavaju ukrasti kamenčiće, kamenje i drugi građevinski materijal za gnijezdo. Adelie pingvini ne piju vodu, već jedu snijeg. U nosu imaju žlijezdu koja vadi sol iz oceanske vode koju progutaju kad love ribu i jedu ribu dok su u vodi.

Adelie Penguin Migration

Adelie pingvini su migracijski pingvini i nakon razmnožavanja vraćaju se u svoje kolonije tek sljedećeg proljeća. Malo se zna o nerazmnožavanju ove vrste. Postoji samo nekoliko zapisa o pingvinima Adelie tijekom antarktičke zime.

Nedavni radovi korištenjem satelitske telemetrije pokazuju da Adelie Pingvini iz mora Ross napuštaju ovo područje u jesen i migriraju oko 600 kilometara sjeverno od antarktičkog kontinenta. Sumnja se da maloljetnici putuju još sjevernije od odraslih.

Očuvanje pingvina Adelie

BirdLife International (2004.). Adelie Pingvin (Pygoscelis adeliae). Crveni popis ugroženih vrsta IUCN-a iz 2006. godine. IUCN 2006. Pristupljeno 12. svibnja 2006. Unos u bazu podataka uključuje obrazloženje zašto ova vrsta najmanje zabrinjava.

mješavina chihuahua terijera potpuno odrasla