Afrička zabranjena sovica

Vrsta se najčešće nalazi u šumi i šumama te na rubovima šuma. Može se dogoditi i u otvorenijoj savani i uz rijeke. Djelomično je dnevno i uglavnom se hrani kukcima, iako se mogu jesti i mali glodavci i ptice.

Slika afričke zabranjene Owlet licencirana je pod Creative Commons Pripisivanje .
Izvorni izvor : Lilac Breasted Roller sa Sullivan's Islanda, Sjedinjene Države
Autor : Lilac Breasted Roller sa Sullivan's Islanda, Sjedinjene Države



Afrička sivka s zabranom klasificirana je kao najmanje zabrinuta. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. U ovu su kategoriju uključeni široko rasprostranjeni i svojstveni svojte.

Afrička sivka (Glaucidium capense) vrsta je sove iz obitelji Strigidae. Nalazi se u Angoli, Bocvani, Srednjoafričkoj Republici, Republici Kongo, Demokratskoj Republici Kongo, Keniji, Malaviju, Mozambiku, Namibiji, Somaliji, Južnoj Africi, Svazilandu, Tanzaniji, Ugandi, Zambiji i Zimbabveu. To je mala sova bez čuperaka ušiju. Veličina je spolnog dimorfizma, s tim da su ženke veće, ali nema razlike u perju. Više



* Afrička zabranjena Owlet (glaucidijska kapa) na kampu u selu Khwai Village, sjeverna Bocvana Afrička zabranjena Owlet (glaucidijska kapa) u kampu Khwai Village, sjeverna Bocvana, Bocvana LHarding 20. studenog 2008. prije 1 godine 2 Zvuči 0 snimki * Još nema dostupnih zvučnih snimki * Pošaljite ili podijelite ovu stranicu * Pošaljite ovu stranicu e-poštom Pošaljite ovu stranicu e-poštom Više



Slike Odrasla afrička sova Odrasla afrička sova Vrste povezane s - * Obiteljska grupa * Stanište * Stanje očuvanosti * * Prikaži slideshow slike * Link na ovu sliku * Pošaljite prijatelju * * Zaglavlje izbornika MyARKive Više

njemački ovčar mix pitbull

Informacije o afričkoj morskoj sovi trenutno se istražuju i zapisuju i uskoro će se ovdje pojaviti. Autentifikacija - ove informacije čekaju provjeru vjerodostojnosti i bit će ažurirane u najkraćem mogućem roku. Ako možete pomoći, kontaktirajte: arkive@wildscreen.org.uk Reference - 1. Crveni popis IUCN-a (rujan 2009.) http://www.iucnredlist.org/ 2. Više

Afrička morska sova neobična je u većini područja svog areala, ali je lokalno česta u šumama Miombo u Zimbabveu i sjevernoj Bocvani. Preferira otvorenu šumu, s rijetkom šikarom i potokom ili rijekom u blizini. Jede uglavnom beskičmenjake, zbog svoje male veličine, ali može jesti puhove, male ptice i gmazove. Gnijezdi se u udubljenjima od prirodnog drveća, do šest metara iznad zemlje, odlažući 2-3 jaja za koja se pretpostavlja da ih ženka inkubira. Više



Za potrebe naših vijesti o pticama, afrička zabranjena sivka klasificirana je kao neocijenjena: vrste za koje je malo vjerojatno da će se pojaviti kao divlje ptice u Britaniji ili Irskoj (imajte na umu da se razine rijetkosti trenutno primjenjuju na nacionalnoj razini i možda ne odražavaju lokalne razlike u obilju. Više

mješavina grubog kolija i njemačkog ovčara

Afrička sivka je južnoafrička ptica koja pripada obiteljskoj skupini ptica strigidae koja uključuje ptice poput Tipičnih sova. Opis afričke sovice sa zabranom (latinski naziv Glaucidium capense) nalazi se u 7. izdanju ptica Roberts iz južne Afrike. Kape Glaucidiuma može se brzo identificirati jedinstvenim Robertsovim identifikacijskim brojem 399, a detaljan opis ove ptice nalazi se na stranici 262. Više

slika afričke zabranjene sove na stranici 272. Afrička zabranjena sovica pripada obitelji ptica klasificiranih kao strigidae. Prema Institutu za afričku ornitologiju Percy FitzPatrick, afrička zabranjena sovica poznata je i pod ovim drugim imenima: zabranjena sovica, afrička zabranjena sova. Više