Afrički šumski slon

OGLAS

The Afrički šumski slon (Loxodonta cyclotis) donedavno se smatrala podvrstom Afrički grm slona (Loxodonta africana). Međutim, nedavna istraživanja koja uključuju DNK dala su rezultate da zapravo postoje tri glavne vrste slonova: dvije afričke vrste (Loxodonta Africana) i (Loxodonta cyclotis) i Azijski (indijski) slon (Najveći slon).

Tipično se smatraju različitim populacijama jedne vrste.

Sjevernoafrički slonovi poznati kao 'ratni slonovi Hanibala', možda su sada izumrla četvrta vrsta ili podvrsta šumskog slona.



Kriptozoolozi (Loxodonta pumilio) iz bazena Konga često pretpostavljaju da su druga zasebna vrsta (koja proučava životinje koje ne spadaju u suvremene zoološke kataloge), ali vjerojatno su šumski slonovi čija je mala veličina i / ili rana zrelost zbog uvjeta okoline.

Opis afričkog šumskog slona

Uočljive razlike između dvije afričke vrste uključuju afričke šumske slonove dugačka, uska donja čeljust (čeljusna kost), (afrički grm slonova je kratak i širok), njegove zaobljene uši (uši afričkih grmova slonova su šiljatije), različite kljove i njihova veličina u cjelini je znatno manji od većih afričkih slonova afričkih savana.

što je peekapoo

Muški afrički šumski slon rijetko prelazi 2,5 metra (8 stopa) u visinu, dok je afrički grm buša obično veći od 3 metra (nešto manje od 10 stopa), a ponekad i gotovo 4 metra (13 stopa).

Odavno je poznato da je bjelokost afričkog šumskog slona posebno tvrda, s ružičastim nijansom i ravnija je (dok je Afrički grm slona je zakrivljena).

Afrički šumski slon ima, poput azijski slon , četiri čavla na stražnjim nogama i pet čavala na prednjim nogama (što je više noktiju nego u afričkog grma slona koji ima četiri prednja čavla i tri čavla na stražnjim nogama).

Dijeta afričkih šumskih slonova

Slonovi afričke šume preživljavaju prehranom biljem i drvećem ili lišćem grmlja i velikim količinama vode.

mješavina australijskog ovčara i terijera

Stanište afričkog šumskog slona

Slonovi afričke šume nalaze se u nizinskim tropskim i suptropskim kišnim šumama i šumama srednjeg zapadnog dijela Afrike.

Reprodukcija afričkog šumskog slona

Mužjak afričkog šumskog slona dodiruje ženku da vidi je li spreman za parenje. Razdoblje trudnoće slonova (trudnoća) traje oko 22 mjeseca (630 - 660 dana), najdulje razdoblje trudnoće bilo kojeg sisavca, nakon čega se obično rodi jedno tele. Osiroćeno tele obično će udomiti jedna od ženskih dojilja u obitelji ili će ga dojiti razne ženke.

pit lab mix psi

Ponašanje afričkog šumskog slona

Afrički šumski slonovi žive u uskim društvenim skupinama koje se nazivaju 'stada'. Stado se obično sastoji od srodnih ženki i njihovih potomaka. Vođa stada naziva se 'matrijarhom' i ona je obično najstarija i najiskusnija ženska slonica u krdu.

Otkriveno je da slonovi mogu komunicirati na velike udaljenosti slanjem i primanjem zvukova niske frekvencije, podzvučnog tutnjanja koje može putovati tlom dalje od zvuka koji putuje zrakom. Ovaj zvuk osjeća osjetljiva koža slonova stopala i trupa, koja hvata vibracije kroz tlo.

Status očuvanja afričkih šumskih slonova

Afrički šumski slonovi svrstani su u 'ugrožene vrste'. Općenito se vjeruje da su populacije šumskih slonova manje i ugroženije od populacija slonova drugdje u Africi. Godine 1980. procjenjivalo se 380 000 šumskih slonova, od tada je ljudska populacija udvostručena u šumovitim zemljama, a danas ih je vjerojatno manje od 200 000.

Prosinac 2000. formirao je ministre zaštite okoliša u Camerunu, Srednjoafričkoj Republici i Kongu, ujedinjeni migracijski koridor za slonove, gdje mogu hodati naprijed-natrag preko granica između tih država.