Slike i činjenice o aljaškim zecima

Aljaški zec

Redoslijed: Lagomorpha
Obitelj: Leporidae
Vrste: Lepus othus

Aljaški zec naveden je kao najmanja zabrinutost (LR / lc), najniži rizik. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. Rasprostranjeni i bogati svojti uključeni su u ovu kategoriju na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Imena za aljaškog zeca
Mladost / beba aljaškog zeca naziva se 'leveret'. Ženke se zovu 'srna ili jill', a mužjaci 'buck or jack'. Skupina zečeva iz Aljaske naziva se 'band ili dolje'.
Zemlje
Rusija i Ujedinjene države
Staništa aljaških zečeva
Travnjak , Subarktička šuma i Tundra



Činjenice o aljaškom zecu

Lepus othus ograničen je na zapadnu Aljasku od poluotoka Aljaske do sjeverno od poluotoka Seward u blizini Kotzebue (Klein 1995).

Aljaski zec ili Lepus othus naveden je na crvenom popisu IUCN-a (1996) kao niži rizik / najmanja zabrinutost.





Sličnu vrstu poznatu kao planinski zec (Lepus timidus) možemo pronaći u cijeloj sjevernoj Europi i Aziji, dok zec tundre (Lepus othus) nalazimo na Aljasci. ( Puni tekst )

?? Aljaski zec je veći ?? 22 do 28 inča (. ( Puni tekst )

Česte su arktičke lisice i aljaški zečevi; često se opažaju polarni medvjedi. ( Puni tekst )



 Uobičajeni su losovi, smeđi medvjedi, karibuji, arktičke lisice i aljaški zečevi.

Više životinja koje počinju s A