Chinstrap Pingvin

OGLAS Izvor slike

The Chinstrap Pingvin vrsta je pingvina koja se nalazi na Južnim Sendvičkim otocima, Antarktiku, Južnim Orkneyima, Južnom Shetlandu, Južnoj Georgiji, Bouvet Islandu, Ballenyu i Petru. Ime im potječe od uske crne trake ispod glave zbog koje izgleda kao da nose crne kacige, što ih čini jednom od najlakših vrsta pingvina.

malteški shih tzu štene

Chinstrap Pingvini su najbrojniji pingvini na svijetu. Procjenjuje se da se na neplodnim otocima subantarktičke regije i Antarktičkog poluotoka nalazi 12 do 13 milijuna.

Chinstrap pingvini žive i razmnožavaju se u velikim kolonijama. Često žive na velikim santama leda na otvorenom oceanu. Chinstrap Pingvini rone kako bi ulovili ribu i kril. Oni su najsmjeliji pingvin i najvjerojatnije će se boriti protiv drugih pingvina. Ostala imena za pingvina Chinstrap su ' Prstenasti pingvini ., ' Bradati pingvini ‘, I‘ Stonecracker Pingvini ‘Zbog njihovog oštrog poziva.



Karakteristike pingvina Chinstrap



Chinstrap pingvin visok je oko 28 centimetara (72 centimetra) i težak je oko 9 do 14 kilograma. (3,5 do 5 kilograma). Težina odraslih varira tijekom godine. Chinstrap pingvini su najteži tijekom sezone moltinga i najlakši tijekom razdoblja plodnosti.

Chinstrap pingvini imaju bijeli prednji dio i grlo, crvene oči i crna stražnja dijela. Imaju prepoznatljivu crnu traku koja prolazi s jedne strane glave ispod novčanice na drugu stranu glave, nalik na remen za bradu. Njihov je sloj perja gust za izolaciju i zaštitu od vode, a kao zalihu energije imaju debeli sloj masti. Pilići imaju siva leđa i bijele fronte.

Chinstrap pingvinska dijeta

Prehrana pingvina Chinstrap sastoji se od: malih jata životinja, krila, sitne ribe i ostalih morskih rakova u skitnji. Chinstrap pingvini smatraju se hranilištima u blizini obale, tražeći među ledom, iako skitnice povremeno mogu biti viđene na otvorenom moru. Hrane se ronjenjem u potrazi za plijenom u blizini njihovih matičnih kolonija.

Napori ronjenja obično su koncentrirani oko ponoći i podneva, a ronjenja obično traju manje od minute i rijetko su duboka više od 200 metara.

Ponašanje Chinstrap Penguina

Kao i većina pingvina, Chinstrap Pingvini koriste peraje da ‘lete’ brzinom do 20 milja na sat. Na kopnu Chinstraps često ‘tobogani’ trbuhom, pokrećući se nogama i perajama. Chinstrap Pingvini se penju iz vode i strmim padinama koristeći se sva četiri udova i sposobni su preskočiti velike udaljenosti da bi došli do uporišta.

Chinstrap Pingvini komuniciraju ritualnim ponašanjem mahanja glavom i peraja, pozivanja, naklona, ​​gestikulacije i prediranja. Buljenje, usmjeravanje i punjenje mogu se pojaviti kada se pojave teritorijalni sporovi.

Razmnožavanje pingvina Chinstrap

Chinstrap pingvini čine okruglo gnijezdo od kamenja i kamenčića. Gnijezda su im obično promjera 40 centimetara i visine 15 centimetara. Ženka snese dva jaja u studenom ili prosincu, a jaja na toplom čuvaju i mužjaci i ženke. To čine izmjenjujući se 5 do 10 dana, dok se drugi supružnik hrani. Jaja se izlegu nakon otprilike 33 do 15 dana.

Pilići ostaju u gnijezdu sve dok ne napune 20 do 30 dana. U ovo vrijeme imaju perje kako bi ih ugrijali. Pridružuju se jaslicama, skupinama mladih pingvina koji se skupljaju u toplinu i zaštitu.

Chinstrap pingvinski grabežljivci

Glavni grabežljivac odraslih Chinstrap Pingvina je tuljan Leopard, dok su glavni grabežljivci jaja i pilića ovojnice i smeđa lubanja.

Očuvanje pingvina Chinstrap

Chingstrap pingvini nisu klasificirani kao ugroženi na Crvenom popisu IUCN-a iz 2000. godine. U prošlosti je komercijalno sakupljanje jaja nanosilo štetu rokerima, ali nemaju pravnu zaštitu. Smatra se da ima do 7,5 milijuna uzgojnih parova.