Istočni vuk

Izvor slike

The Istočni vuk (Canis lupus lycaon), također poznat kao istočno-kanadski vuk ili istočno-kanadski crveni vuk je podvrsta sivog vuka. Ponekad se na to gleda i kao na rezultat povijesne hibridizacije između sivi vukovi i crveni vukovi ili kojoti. Istočni vuk prepoznat je kao potencijalno zasebna vrsta, ali usko povezan s njim Crveni vuk .

Istočni vuk uglavnom zauzima područje u i oko provincijskog parka Algonquin u Ontariju, a također se upušta u susjedne dijelove Quebeca u Kanadi. Istočni vuk također može biti prisutan u Minnesoti i Manitobi.

U prošlosti se Istočni vuk mogao širiti prema jugu do Sjedinjenih Država, međutim, nakon dolaska Europljana, ovi vukovi bili teško progonjeni i istrebljeni iz Sjedinjenih Država. U Kanadi nije poznat točan broj istočno-kanadskih vukova.



Karakteristike istočnog vuka

Istočni vuk je manji od Sivog vuka. Ima blijedo sivosmeđu kožicu. Leđa i bokovi prekriveni su dugim, crnim dlakama. Iza ušiju je blago crvenkasta boja. Smatra se da su ove razlike u atributima rezultat njihovog porijekla Crvenog vuka. Istočni vuk također je vitkiji od Sivog vuka i pokazuje izgled poput kojota.

To je zato što se vukovi i kojoti često pare i uzgajaju hibridne štenad vuka / kojota u kanadskim parkovima. Budući da su dva vuka toliko slična, uvedena je zabrana lova na te vukove i kojote kako bi se osiguralo da se ne dogodi slučajna smrt.

Dijeta istočnog vuka

Istočni vuk lovi jelena bijelog repa, Los , zečevi i glodavci, uključujući dabra, mošusu i miševe. Izvješteno je i o plijenu američkog crnog medvjeda. Studije u provincijskom parku Algonquin pokazale su da su tri vrste činile 99% vukove prehrane, losovi (od kojih su neki odstranjeni), jelen bijeli i dabar. Vukovi imaju tendenciju češće plijeniti američkog dabra ljeti, a jelena bijelog repa zimi.