Bowerbird prskavih prsa

Bowerbird prsastog prsa distribuira se na Novoj Gvineji i sjevernoj Australiji, gdje naseljava tropske šume, mangrove, šumske šume i rubove šuma. Njegova prehrana sastoji se uglavnom od smokava, voća i insekata. Gnijezdo je labava šalica izrađena od malih štapića na drvetu. Sama boca je tipa avenije s dvije strane stijenke i obično je ukrašena bobicama zelene boje.

Slika Bownbird-a prsastog prsa licencirana je pod Creative Commons Pripisivanje .
Izvorni izvor : Vlastiti posao
Autor : Stavenn



Bowerbird s prsastim prsa klasificiran je kao najmanja zabrinutost. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. U ovu su kategoriju uključeni široko rasprostranjeni i svojstveni svojte.

Bownbird prstenastog prsa, Chlamydera cerviniventris je srednje velik, do 32 cm dugačak ptica sa sivkasto smeđim pjegavim bijelim perjem, crnom novčanicom, tamno smeđom irisom, žutim ustima i narančastom krpom ispod. Oba su spola slična. Ženka je nešto manja od mužjaka. Bowerbird prsastog prsa distribuira se na Novoj Gvineji i sjevernoj Australiji, gdje naseljava tropske šume, mangrove, šumske šume i rubove šuma. Njegova prehrana sastoji se uglavnom od smokava, voća i insekata. Više

* Bowerbird goleme prsa, Chlamydera cerviniventris Imajte na umu da je siva goveda (Dumetella carolinensis) i crna goveda (Melanoptila glabrirostris) iz Amerike i abesinska goveda (Parophasma galinieri) iz Afrike nepovezane ptice koje pripadaju različitim obiteljima. Literatura - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Forshaw, Joseph. izd. Enciklopedija životinja: Ptice. London: Merehurst Press. s. 228–331. ISBN 1-85391-186-0. Više



Bowerbird Chlamydera cerviniventris iz 2009. godine, kategorija crvenog popisa IUCN-a (prema ocjeni BirdLife International - službenog tijela Crvenog popisa za ptice za IUCN): Najmanja zabrinutost Obrazloženje Ova vrsta ima vrlo velik raspon i stoga se ne približava pragovima za ranjive pod kriterij veličine raspona (opseg pojave pad od 30% tijekom deset godina ili tri generacije). Više

mješanac labradora bijelog ovčara

Bowerbird prsastog prsa distribuira se na Novoj Gvineji i sjevernoj Australiji, gdje naseljava tropske šume, mangrove, šumske šume i rubove šuma. Veliki ptičar je čest i uočljiv stanovnik sjeverne Australije. Zapadni ptičar je ptičji ptičar česti u sušnoj Srednjoj Australiji i regiji Pilbara u zapadnoj Australiji. Pjegavi ptičar široko je rasprostranjen u unutrašnjosti Queenslanda i Novog Južnog Walesa. Više