Fiordland Crested Penguin

OGLAS Izvor slike

The Fiordland Crested Penguin sramežljiva je i plaha vrsta pingvina koja živi i razmnožava se na surovim zapadnim i jugozapadnim obalama Južnog otoka Novog Zelanda, uključujući dva priobalna otoka Stewart i Solander. Uzgojne i uzgajajuće navike gusteg pingvina Fiordland bilo je teško proučiti jer živi u umjerenoj prašumi.



Područja za gniježđenje teško je vidjeti zbog guste vegetacije na kojoj se nalaze gnijezda.

Procjenjuje se da je ukupna populacija fiordlandskih pingvina manja od 1.000 gnijezdećih parova. Čovjek ih lako uznemirava, čini se da se njihova populacija smanjuje kao rezultat grabežljivosti pilića od strane uvedenih vrsta kao što su psi, mačke, tvoji i grinje.



Karakteristike pingvina Fiordland

Cior Pingvin Fiordland srednji je, žuto-grebeni, crno-bijeli pingvin, naraste do otprilike 17 centimetara i težak je 8 kilograma.

Cior Pingvin iz Fiordlanda ima tamne, plavkasto-sive gornje dijelove s tamnijom glavom i bijele ispod dijelova. Ima široku, žutu traku obrva koja se proteže preko oka i spušta niz vrat. Većina ptica ima 3 - 6 bjelkastih pruga na licu.

dugi kaput štene njemačkog ovčara

Fiordlandski krestasti pingvini i Snags Island pingvini imaju slične vrhove, ali pingvini na otoku Snares obično imaju ružičaste mrlje kože neposredno iza računa; Fiordlandski pingvini ne. Za razliku od Uspravno grebenasti pingvin , izgledaju samo uspravni dijelovi grbova Fiordlanda.

Prehrana od pingvina Fiordland

Cior Pingvin iz Fiordlanda hrani se lignjama, hobotnicom, krilima i ribom.

Ponašanje pingvina Fiordland

Krestasti pingvini Fiordlanda gnijezde se u rastresitim zajednicama pod grmljem, u stjenovitim pukotinama ili među korijenjem drveća, blizu, ali jedni drugima izvan pogleda.

njemački ovčar vuk pas

Reprodukcija pingvina Fiordland

Mužjaci se na mjesta uzgajanja vraćaju u lipnju (sredinom zime), obično na mjesta gnijezda prethodnih godina. Ženka slijedi ubrzo nakon toga, a u srpnju se polažu dva jajašca. Jaja se inkubiraju 30 do 36 dana, a roditelji se izmjenjuju na gnijezdu (u dugim smjenama od 5 do 12 dana), dok drugo izlazi na pučinu da se hrani.

Kao što je slučaj s mnogim vrstama pingvina, prvo se jaje obično ne uspije izvaditi, a čak i ako se obje piliće izlegnu, manja piletina iz prvog jajeta često se ne može natjecati za hranu, umirući od gladi u kratkom vremenu.

Znanstvenici smatraju da se ova genetska osobina razvila kao sredstvo za osiguravanje barem jednog zdravog potomstva. Preživjelu piletinu potom mužjak čuva, a ženka je hrani prvih nekoliko tjedana života. Nakon toga oba roditelja hrane pilić, izmjenjujući se u lovu na hranu.

Lutajući se pilići često se mogu ‘stvoriti’ (stvoriti skupine) s drugim pilićima ako su u blizini, ali vratit će se u gnijezdo da ih nahrane. Pilići lete (zamjenjujući sivkasto puhasto perje odraslim perjem) u studenom, kada imaju deset tjedana i sada mogu samostalno plivati ​​i pronaći hranu. Vratit će se u svoje matične kolonije da bi se razmnožavali s oko pet godina.

Fiordlandski pingvinski grabežljivci

Prirodni grabežljivci Fiordlandskih grebenastih pingvina uključuju krzneni tuljani i neke velike vrste riba. Također je pod prijetnjom uvedenih grabežljivaca, uključujući Weku, pse, mačke, plijesni i štakore.

Zaštita pingvina Fiordland

Trenutni status ovog pingvina ranjiv je zbog njegove male populacije. Trenutne procjene stanovništva kreću se između 2500 - 3000 parova i smatra se da je od kraja 1980-ih opalo za oko 33%.