Galapagoski pronicljivi šišmiš

OGLAS Izvor slike

The Hoary Bat (Lasiurus cinereus) je 'šišmiš s dlakavim repom' koji živi na otočju Galapagos. To je ujedno i najveći šišmiš koji se inače može naći u Kanadi. Hoary šišmiš prosječno je dugačak 13 do 14,5 centimetara (5 do 5,7 inča) s rasponom krila od 40 centimetara (15,7 inča) i težinom od 26 grama. Kaput mu je tamnosmeđe boje, a na leđima životinja ima srebrne glazure. Uz glavnu iznimku donje strane krila, veći dio šišmiša prekriven je krznom.

Hoary Bat se obično odmara sam na drveću, ali ponekad je viđen u špiljama s drugim šišmišima. Preferira šumu, uglavnom crnogorične šume, ali lovi na otvorenim površinama ili jezerima. Hoary Bat kao i Galapagoški crveni šišmiš je insektor koji leti uokolo, ali je veći i s prekrasnim crvenim krznom s bijelim vrhovima. Ovi šišmiši love sami, a glavni izvor hrane su im moljci, ali jesti će i vretence.

Reproduktivni ciklus promuklog šišmiša još nije u potpunosti poznat, ali smatra se da se oni pare u kolovozu, a rođenje koje se dogodilo u lipnju sljedeće godine.

Smatra se da hoary šišmiš ima razdoblje trudnoće od samo 40 dana i da sisavačka embrionalna diapauza (odgođena implantacija) može igrati ulogu. Legla se kreću od 1 do 4, a mladi provode oko mjesec dana s majkom prije nego što se mogu sami snaći.

Hoary Bat je migrator i može putovati čak na jug do juga Sjedinjenih Država ili Bermuda. Povremeno će se šišmiš penjati unutar sanduka za otpremu, a to bi moglo biti objašnjenje da su opaženi iznad Arktičkog kruga.