Galapagoski crveni šišmiš

OGLAS Izvor slike

The Crveni šišmiš , (Lasiurus blossevillii) jedna je od mnogih vrsta šišmiša. Ovaj je posebno iz obitelji Vespertilionidae koja je najveća obitelj. Obuhvaća 35 rodova i 318 vrsta.

Crveni šišmiš pronađen je oko dijelova Južne Amerike. Ti su šišmiši slični pticama. Oni migriraju u južne dijelove svijeta kad zahladi i kreću prema sjeveru kad se vrijeme počne zagrijavati na sjevernim polutkama svijeta. Šišmiši će se najvjerojatnije naći u šumi koja se odmara pod lišćem. To čine jer ili pokušavaju jesti ili se skrivaju od grabežljivaca. Šišmiši s jedne noge vise naopako s grane drveta jer se pokušavaju stopiti sa okolinom, poput mrtvog lišća.

Crveni šišmiš jede razne insekte. Jedu moljce, muhe, prave bubice, kornjaše i cikade. Obično šišmiš ne izlazi danju, zovu se noćni. Stoga izlaze tijekom noći i love. Ne koriste oči za lov, glasom koriste odjeke, a odjeci im pomažu da u mislima naprave slike o onome što se nalazi okolo.

pitbull pas smeđe i bijele boje

Crveni šišmiši pare se tijekom kolovoza i rujna. Ženka Crvenog šišmiša može imati odjednom do četiri mladunca. Period trudnoće je oko 90 dana. Prije nego što šišmiši budu mogli letjeti, majka može istovremeno nositi do četiri mladunca. Potrebno je do šest tjedana da šišmiši sami polete, a da sazriju godinu do tri.

kratkodlaki štenci bernskog planinskog psa

Crveni šišmiši mogu nositi mnoge štetne viruse, bolesti, pa čak i bjesnoću. To bi moglo biti kobno za ljudsko zdravlje. Za ljude, budite svjesni bilo kakvih abnormalnih ponašanja koja bi mogao imati šišmiš. Kad su na zemlji i ne mogu se kretati, ne dirajte ih i ne pokušavajte im pomoći. Crveni šišmiši mogu ugristi i izazvati infekcije. Ako osoba dođe u kontakt s njom i ugrize je, ona mora potražiti liječničku pomoć što je prije moguće.

Muški i ženski crveni šišmiši imaju različite migracijske rutine. Ženski šišmiši obično se nalaze u toplijim podnebljima tijekom mjeseca lipnja. Mužjaci se uglavnom nalaze u Apalačkom gorju. Zbog razlike u obrascima migracije, otežava im uzgoj jer su stalno prilično udaljeni.