Divovske slike pangolina i činjenice

Divovski PangolinDivovski pangolin (Manis gigantea) najveći je od ljuskavih mravoreda ili 'pangolina'. Živi u Africi uz ekvator od zapada prema istoku, a prehrana se gotovo u potpunosti sastoji od mrava i termita. Budući da jede samo mrave i termite, divovski pangolin nema zube i ne može žvakati. Glavne prijetnje su uništavanje staništa, tržište grmlja i ilegalno tržište lijekova. Divovski pangolin je, poput ostalih pangolina, noćni. Dobar je penjač i dobar kopač sa svojim snažnim kandžama koje uvijaju u šapama u šetnji.

Slika mt.wiki, licencirano pod GFDL



Divovski morski pangolin, divovski pangolin, naveden je kao najmanja zabrinutost (LR / lc), s najmanjim rizikom. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. Rasprostranjeni i bogati svojti uključeni su u ovu kategoriju na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta



Zemlje
Angola , Benin , Burkina Faso , Kamerun , Čad , Kongo, Demokratska Republika , Kongo, Republika Kongo , Ekvatorijalna Gvineja , Gabon , Gana , Kenija , Liberija , Niger , Nigerija , Ruanda , Senegal , Sijera Leone , Sudan i Uganda

Više životinja koje počinju s G