Indijska ptica skimmer

OGLAS Izvor slike

The Indijski skimer (Rynchops albicollis) nekoć je bio poznat kao indijanski škarica zbog svoje neobične novčanice.



Indijski skimer nalazi se uglavnom u dijelovima Indije i Pakistana, a procjenjuje se da ima oko 6 000 - 10 000 jedinki, međutim, ovi su brojevi mogli pasti ispod ove razine s obzirom na dokaze o padovima u cijelom njegovom rasponu.

Indijski skimeri šire su zimi i nalaze se u obalnim ušću zapadne i istočne Indije. Neki dijelovi Afrike također pružaju prebivališta stanovnicima skimera.



Indijski skimmer jedna je od 3 vrste koja pripada obitelji skimmer: Rynchopidae. Skimmer je dobio ime po specijaliziranom predatorskom lovačkom ponašanju koje uključuje njegov jedinstveni račun.

Upotrijebite podatke u nastavku da biste saznali više o karakteristikama indijskog skimera, staništu, prehrani, ponašanju i reprodukciji.

Karakteristike indijskog skimera



Skimeri su srednje do velike vodene ptice. Indijski skimer mjeri 40 - 43 centimetra (15,8 - 17 inča), težak je oko 350 grama i ima raspon krila od 108 centimetara (42,5 inča).

Indijski skimeri lako su prepoznatljive ptice sa svojim crno-bijelim perjem, crnom kapom glave, bijelim licem i ovratnikom i prepoznatljivom dugom, gustom, svijetlo narančastom novčanicom sa žutim vrhom. Njihovi su računi prilično jedinstveni po tome što je gornja mandibula nešto kraća od donje. Donja je donja čeljust fleksibilna i nalikuje nožu te se provlači kroz površinu vode, uzimajući vodeni plijen dok leti. Gornja je mandibula sposobna za znatnu fleksibilnost.

Krila indijskog skimera duga su, šiljasta i crne boje s bijelim zadnjim rubom. Njihovi kratki, račvasti repovi su bijeli s crnim središnjim perjem, a noge i stopala crveni.



Brzi pogled na bilo koji leteći ili nepokretni Skimmer pokazat će vodoravno ispružene oči, gotovo poput proreza. Samo Skimmer ima ovu vrstu fizičke zaštite od vjerojatnog prskanja vode prilikom skidanja površine oceana.

Mužjaci i ženke slični su po izgledu, međutim, mužjaci su nešto veće veličine. Neplodne ptice nisu tako jarko obojene kao rasplodne ptice i obično su mnogo mutnije boje. Indijske skimere ponekad zamjenjuju za čigre jer su sličnog izgleda.

Indijsko stanište staništa

Indijski skimer može se naći na obalnim močvarama i lagunama, velikim nizinskim rijekama, jezerima, močvarama, močvarama i ušću i slatkovodnim izvorima, posebno tijekom sezone razmnožavanja.

Indijska skimmer dijeta



Skimeri teže nahraniti hranu u malim jatima. Ove ptice s jarkim računima love danima i mjesecima obasjane mjesecima i preko oceana te gore-dolje po velikim rijekama i jezerima. Skimeri traže hranu leteći nisko iznad vode s otvorenim novčanicima i donjom donjom čeljusti koja ore površinu vode. Pokazuju izvanredne akrobatske vještine dok se novčanica održava na mirnom putu kroz površinu vode.

Indijski skimmer kljun

Kada ptica naiđe na ribu, donja se donja čeljust podiže i zatvara pokretom glave gore-dolje. Suvišak vode odvodi se iz kljuna dok se ptica podiže natrag u zrak. Mandibula stoga učinkovito odvaja ribu i morske bjelančevine od vode. Riba se tada jede u letu ili pri slijetanju.

Indijski se skimmeri hrane ribom koja obitava na površini, no jesti će i male rakove i ličinke insekata. Morski život i morski proteini čine veliki dio Skimmerove prehrane.

Ponašanje indijskog skimera

Indijski skimer obično je tiha ptica, ali može proizvesti visoki nazalni 'kyap-kyap' ili 'kap' ili 'kip' poziv kad je uznemiren, uznemiren ili u letu.

Indijski skimeri društvene su ptice koje se gnijezde u kolonijama i jataju u jatima na pješčanim obalama.

Reprodukcija indijskog skimera

Sezona razmnožavanja događa se od veljače do svibnja, kada se mogu vidjeti kolonije od preko 40 parova za parenje kako se gnijezde na pješčanim otocima ili otvorenim pješčanim obalama, često u pratnji drugih ptica poput čigri. Gnijezda su jednostavna ogrebotina u zemlji koja omogućava pticama da vide bilo koje grabežljivce koji se približavaju.

Ženka polaže između 3 - 5 tamnocrvenih bijelih jaja koja na sebi imaju smeđe mrlje i pruge. Jaja se inkubiraju u gnijezdu tijekom hladnijih dijelova dana i odvoze iz gnijezda u hladnije dijelove kada je najtopliji dio dana. Kaže se da odrasli koji se inkubiraju natapaju trbuh vodom kako bi pomogli ohladiti jaja. Jaja se inkubiraju 21 - 30 dana.

Mladi indijski skimeri su sive / smeđe boje s blijedim resama na perju ramena, leđima i pokrivačima krila. Na glavama im je više bijele boje nego kod odraslih, a računi su im narančasti s tamnim vrhom. Računi su im jednake duljine kad se rode, ali kako se približavaju maloljetnoj dobi s 35 - 42 dana, donja donja čeljust postaje sve izduženija.

Skimeri dosežu spolnu zrelost s 2 godine. Indijski skimmer uzgaja se jednom godišnje. Životni vijek skimera nije poznat, ali oni mogu živjeti između 15 - 20 godina.


Status zaštite indijskog skidera

Indijski skimer IUCN klasificira kao 'ranjiv'. Prijeti mu gubitak staništa i degradacija, zagađenje i poremećaj nizinskih rijeka i jezera. Većina kolonija je nezaštićena, međutim, neke se nalaze u prirodnim rezervatima kao što je Nacionalno utočište divljih životinja Chambal (Gharial) u Indiji. Aktivno upravljanje smanjilo je ključne prijetnje na nekim močvarnim područjima. Afrički skimeri također su gotovo jednako ugroženi kao i indijski.

bijeli malteški yorkie mix

Jeste li znali ovo o indijskim skimerima?

Neiskusni promatrači ptica možda će morati dva puta pogledati kako bi razlikovali letelicu od čamca.