Guava voćni golub

OGLAS Izvor slike

Voćni golub Guava (Ptilinopus jambu), malena je šarena voćna golubica. Voćni golub Jambu naseljava močvare mangrova i nizinske prašume do 1500 metara te kišne šume na indonezijskim otocima Sumatri, zapadnoj Javi i Kalimantanu.

Voćni golub Jambu također se nalazi u šumi drugog rasta. Zemlje porijekla Jambu Fruit Dove su Tajland i Malaja.

Karakteristike voćnog goluba Jambu





Jambu Fruit Dove dugačak je 23 - 27 centimetara i težak oko 42 grama. To je punašna ptica male glave s mekim perjem i vrlo prepoznatljivim bojama, uključujući prsten s bijelim očima, narančastu novčanicu i crvene noge, te je blizu veličine golubice Barbary. Njihov je poziv tiho, tiho gugutanje.

australski ovčar pomiješan s crnom laboratorijom

Odrasli mužjak Jambu Fruit Dove ima grimizno lice s crnom bradom, neoznačenim zelenim gornjim dijelovima i bijelim donjim dijelom, s ružičastim mrljama na dojkama i čokoladno smeđim repom.

Ženka Jambu Fruit Dove razlikuje se od mužjaka po tome što ima mutno ljubičasto lice s tamnom bradom. Donji dio je zelene boje s bijelim trbuhom i cimetovim repom. Nezreli voćni golub Jambu nalikuje ženki, ali ima zeleno lice. Mladi mužjak Jambu Fruit Dove stječe svoje potpuno perje odraslih za otprilike 39 tjedana od izrastanja.

Voćni golub Jambu sramežljiva je i neugledna ptica, zakamuflirana uz krošnje šume svojim zelenim perjem. Obično se viđa sam ili u parovima, ali kad se hrani na voćki može se okupiti veliko jato.

Prehrana od voćnog goluba Guava

Voćni golub Jambu jede voće izravno sa stabla ili sa zemlje ako su predmete bacili rogovi ili majmuni.

crveni nos pitbull pomiješan s plavim pitbull -om

Kao i drugi golubovi, za razliku od većine ptica, voćni golub Jambu može staviti svoj račun u vodu i popiti ga usisavanjem.

Većina ptica može samo dio svog računa umočiti u vodu, kako im ne bi potopile nosnice, a zatim moraju naginjati glave kako bi im voda curila niz grlo.

Reprodukcija voćnog goluba Jambu

Mužjak voćne golubice Jambu drži uzgajalište, oglašeno podizanjem krila, klimavanjem tijela i gugutanjem. Brzo će obraniti svoj teritorij ako teritorijalni prikaz ne uspije.

mješavina australijskog ovčara labrador

Ženka gradi glatko gnijezdo od grančica, korijenja i trava koje sakuplja njezin supružnik na drvetu i polaže jedno ili ponekad dva bijela jajašca koja se inkubiraju oko 20 dana do izleganja, s daljnjih 12 ili više dana do izlaska .

Oba roditelja pomažu u odgoju mladunaca. U roku od sat vremena od rođenja, bespomoćno mladunče hranit će se golubim mlijekom, hranjivom tajnom koju oba roditelja daju u svojim usjevima.

Rani razvoj pilića koncentrira se na rastuće perje i postaje koordiniran umjesto rasta. Otprilike 10. dana oči se prvi put otvaraju, ali krila će već biti funkcionalna. Ubrzo nakon toga ostavlja gnijezdo s roditeljima koji ostaju vrlo blizu.

Pilić se tada odbija od djece s 8 - 10 tjedana. Mladi mužjak izgledat će vrlo nalik ženki, ali do 9 mjeseci imat će svoje pune boje.

Jamčev status ploda Jambu

Opsežna krčenje šuma u Indoneziji i Maleziji znači da je ova golubica sada ugrožena, iako njena sposobnost da živi u drugom rastu i na višim nadmorskim visinama znači da njeno stanje nije toliko kritično kao kod nekih šumskih vrsta ptica.

trobojni štenci špringer španijela

Voćni golub Jambu ocjenjuje se kao gotovo ugrožen na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta.