Slike i činjenice o noćnim majmunima lemurina

Noćni majmun Lemurin ( Aotus lemurinus ) može se naći u Srednjoj i Južnoj Americi, od Paname do sjeveroistočne Argentine i od Perua do Brazila. Oni više vole gustu šumu s mnogo vinove loze i žive u nekoliko krošnji, krećući se četveronožno (objema nogama i rukama) i povremeno dodiruju tlo. Lemurinski noćni majmuni su noćne životinje i žive u skupinama od 2 do 5 članova (jedan koji se pare, monogamni, par i njihovo potomstvo). Žene i muškarci izgledaju slično, a čak se i jedni i drugi brinu o svojim mladima.

Ključne riječi: siva



Kolumbijski noćni majmun, lemurinski noćni majmun naveden je kao ranjivi (VU), za kojeg se smatra da je suočen s velikim rizikom od izumiranja u divljini, na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Imena za noćnog majmuna lemurina
Mladunče / beba noćnog majmuna lemurina naziva se 'dojenče'. Skupina noćnih majmuna lemurina naziva se 'četa, bačva, pleme ili tovar'.
Zemlje
Kolumbija i Ekvador
Staništa noćnih majmuna Lemurina
Šuma , Suptropska / tropska suha šuma i Subtropska / tropska vlažna nizina
Neke činjenice o
Lemurinski noćni majmun

Težina odraslih : 0,874 kg (1,9228 lbs)



Maksimalna dugovječnost : 34 godine



Gestacija: 135 dana

Odvikavanje: 76 dana

Veličina legla: 1



Legla godišnje: 1

Težina pri rođenju : 0,098 kg (0,2156 lbs)

Izvor: Starost , licencirano pod DC



Više životinja koje počinju s L