Magellanov pingvin

Izvor slike

The Magellanov pingvin je južnoamerički pingvin, uzgaja se u primorskoj Argentini, Čileu i Falklandskim otocima, a neki migriraju u Brazil.

Magellanov pingvin najbrojniji je pingvin Spheniscus. Njegova najbliža rodbina je Afrički pingvin , Humboldtov pingvin i Galapaški pingvin .

Magellanov pingvin je najveći od toplih vremenskih pingvina. Ovaj je pingvin dobio ime po Ferdinandu Magellanu koji ih je prvi put vidio 1519. godine na svom prvom putovanju oko vrha Južne Amerike.



štene njemačke haski mješavine

Karakteristike magelanskog pingvina

Kao i ostala tri blisko povezana roda iz roda Spheniscus, i magellanov pingvin ima crno-smeđe sjene na leđima i bijele boje na dojkama i trupu. Magellanove škrinje pingvina imaju raspršene crne mrlje.



crveni nos pitbull povijest

Može se razlikovati Magellanov pingvin Humboldt i Afrički pingvini od strane dvaju bendova koji prelaze njegovu prednju stranu. Jedna traka je široka crna traka ispod brade, a druga je u obliku naopake potkovice na trbuhu. U Humboldtovi pingvini , ovaj bend je donekle nepotpun i ne Afrički pingvini odsutan je. Magelanski pingvini imaju vrlo gusto perje: više od 70 po četvornom inču. Njihovo perje ima ulje na sebi, za hidroizolaciju.

Njihova odjeća u 'smokingu' ne samo da im daje pomalo komičan zrak, već im pomaže i da ih sakriju od grabežljivaca. Njihov bijeli trbuh stapa se sa jarkim suncem na kopnu, dok se njihova crna leđa stapaju s tamnim oceanskim valovima. Magelanovi pingvini visoki su oko 70 centimetara i teški oko 4 kilograma. Tijekom toplijeg vremena razmnožavanja magelanski pingvini gube perje oko očiju. Kad ponovno počne hladiti, perje naraste.

Prehrana od magelanskog pingvina

Magelanski pingvini hrane se vodom, loveći sipe, srdele, lignje, kril i druge rakove ulovljene na relativno plitkim zaronima. Magellanovi pingvini piju morsku vodu, filtrirajući sol njihovim žlijezdama koje izlučuju sol.

Ponašanje magelanskog pingvina

Magelanovi pingvini izvrsni su plivači na velike daljine i često love u skupinama kako bi pomogli u hvatanju plijena. Koristeći svoja krila poput vesla, mogu postići brzinu veću od 15 milja na sat.

Reprodukcija magelanskog pingvina

Sezona razmnožavanja magelanskih pingvina traje od kraja rujna do početka veljače, kada odrasli dolaze na obalu kako bi uspostavili mjesta za gniježđenje unutar labavih kolonija. Prirodno sramežljivi i povučeni na kopnu, pareni se parovi gnijezde se u dubokim jazbinama (tamo se često skrivaju kad su uznemireni), gdje ženka polaže dva jaja. I mužjak i ženka sudjeluju u odgovornosti brige za piliće, često uzimajući smjene u trajanju od deset do petnaest dana, dok drugi love hranu. Jajima treba pet do šest tjedana da se izlegu, a pilići će ostati u jami još mjesec dana, kada će se uliti u svoje odraslo perje. Sa 60 do 70 dana pilići su spremni za odlazak na pučinu.

Magelanovi pingvinski predatori

Južni morski lav povremeno plijeni magelanske pingvine. Nečuvani ili napušteni pilići i jaja postaju plijen galeba Kelp i divovskog valjka.

njemački ovčar i graničarski koli

Očuvanje magelanskog pingvina

Milijuni magelanskih pingvina još uvijek žive na obalama Čilea i Argentine, međutim, glavne prijetnje tim vrstama su ranjivost velikih kolonija za uzgoj na izlijevanje nafte i opadanje riblje populacije, kao i grabežljivci, uključujući morske lavove koji se hrane odraslima i divovski petreli koji plijene piliće pingvine.