Planinski plover

Mountain Plover dugačak je 8 do 9,5 inča i težak oko 3,7 unci. Izgled je tipičan za Charadrius plovers, osim što za razliku od većine nema traku preko dojke. Gornji dio je pješčano smeđi, a donji dio i lice bjelkasti. Na prednjoj je krpici crno perje, a od svakog oka do novčanice crna pruga; inače je perje obično. Mountain Plover je puno tiši od svog poznatijeg rođaka Killdeer-a. Pozivi su mu promjenjivi, nerijetko zvižduci s trilom ili žuborom. U udvaranju to zvuči poput dalekog krava koji muči.



Planinska jabuka klasificirana je kao blisko ugrožena (NT), blizu je kvalificiranja ili će se u bliskoj budućnosti kvalificirati za ugroženu kategoriju.

Planinski plavnjak (Charadrius montanus) srednje je velika prizemna ptica iz porodice plover (Charadriidae). Pogrešno je nazvan, jer živi na ravnom tlu. Za razliku od većine plovera, obično je nema u blizini vodenih površina ili čak na mokrom tlu; preferira suho stanište s kratkom travom (obično zbog paše) i golim tlom. Više



Mountain Plover Verzija za tisak Verzija za tisak Vrste posebne brige Charadrius montanus - Mountain Plover je označen, kredit Tyler Baskfield Opis: Colorado je primarno uzgajalište planinske jabuke, više od polovice svjetske populacije gnijezdi se u državi. Unatoč svom imenu, planinski plodari ne uzgajaju se u planinama ili na obali, već više vole prerije od kratkog travnjaka. Plodice su oko osam do 9. Više



Planinska ploverica (Charadrius montanus) pripadnik je skupine ptica koje se nazivaju obalne ptice i koje se obično nalaze uz rubove vodenih područja. Neobična je morska ptica jer čitav život provodi izbjegavajući vodu. Planinska ploverica je porijeklom iz Velike ravnice koja se razmnožava u sušnoj preriji od kratkog travnjaka od sjeverne Montane do južnog Novog Meksika i zimi u Kaliforniji, Teksasu i Meksiku. Od 1837. godine izvještava se iz 23 države, Kanade i Meksika. Više

Podrijetlom iz kratkotravne prerije, Mountain Plover je mutna morska ptica otvorenih, suhih područja. Unatoč imenu, uzgaja se u visokim ravnicama, a ne u planinama. Više

Unatoč svom imenu, Mountain Plover je zapravo stanovnik sušnih ravnica i prerija, a ne planina. Ova je neoprezna vrsta često prilično pristupačna, osobina koja se pokazala najsretnijom u proteklih stoljeće i pol. Kada je upadala u planinu Plover će često odlučiti trčati, a ne letjeti. Uznemirena ptica može jednostavno čučati nisko pri tlu, oslanjajući se, u dobru ili u zlu, na masku svog zemljanog perja kako bi izbjegla otkrivanje. Više



Mountain Plover je travnjačka vrsta obalne ptice koja je endem zapadnih Velikih ravnica i visoravni Colorado. Doživio je opsežni povijesni gubitak staništa i značajan pad broja stanovništva od 1970-ih. Više

Mountain Plover je puno tiši od svog poznatijeg rođaka Killdeer-a. Pozivi su mu promjenjivi, nerijetko zvižduci s trilom ili žuborom. U udvaranju to zvuči poput dalekog krava koji muči. Gnijezdi u visokim ravnicama Sjeverne Amerike od krajnje jugoistočne Alberte i jugozapadnog Saskatchewana do sjevernog Novog Meksika i teksaškog panhandla, kao i izolirano područje u planinama Davis u zapadnom Teksasu. Više

vjeruje da će planinska plover u doglednoj budućnosti vjerojatno postati ugrožena u cijelom svom ili značajnom dijelu njegovog područja, ako se sada ne poduzmu mjere za preokretanje pada broja stanovnika. Iako ne postoji neposredna prijetnja izumiranja, identificirano je nekoliko čimbenika koji su mogli uzrokovati pad i koji će se vjerojatno nastaviti u budućnosti. Više



planinske plove i njenog staništa upozorenje je da zamjena mnogih zavičajnih travnjaka urbanim razvojem, kao i neke specifične pašnjačke i poljoprivredne prakse, sprečavaju opstanak kratkotravne prerije. Planinska ploverica jedna je od samo devet ptica jedinstvenih za kratkotravnastu preriju. Približne je veličine ubice, ali za razliku od ostalih plovila, nije je pronađen u blizini vode. Planinski plover puna je vrsta i nema prepoznatih podvrsta. Više

Planinski plavci, ali gdje uzgoj još nije dokumentiran (P), te mjesta s očito pogodnim staništem za planinske plovere koji nisu istraživani (S). Informacije ljubaznošću Craiga J. Knowlesa. - Ključevi upravljanja uključuju pružanje kratkih, rijetkih travnjaka odgovarajuće veličine. Područja s mješovitom travom mogu se učiniti pogodnim za uzgoj planinskih plodnika očuvanjem velikih gradova prerijskih pasa (Cynomys spp.) I, u nekim situacijama, provođenjem teške paše. Više

Gorski gnijezdo u Nebraski Gnijezdo gusjenice obilježava Playa močvare E. Više

u vezi s upravljanjem Mountain Plover-om u revidiranom Planu upravljanja resursima velike podjele (RMP). Proučavao sam uzgoj planinskih plovera u Montani od 1991. godine, istraživao sam planinske plovere u većem dijelu njihovog sadašnjeg uzgajališta, a objavljivao sam i objavljujem rezultate svog tekućeg istraživanja plovera u recenziranoj literaturi. Mountain Plover je lokalna i propadajuća ptica zapadnih Velikih ravnica i trenutno se pregledava zbog statusa ugroženosti u SAD-u. Više

težina mješavine chihuahua terijera

Planinski plover: Gnijezdi u Montani, Wyomingu, Koloradu, Novom Meksiku i Texas Panhandleu istočno do Nebraske. Zime provodi od središnje Kalifornije i južne Arizone prema jugu do Meksika. Jedna od rijetkih obalnih ptica koja živi u suhim dijelovima daleko od vode, preferirajući preriju od kratkog travnjaka i suha nizinska područja; često se nalazi na travnatim ili golim zemljanim poljima. Više

Mountain Plover u uzgoju perja Photo Plover u uzgoju perja Photo Više

Ljetni raspon Mountain Plover proteže se preko regije Velike ravnice, od Kanade do Teksasa. Najviše se uzgaja u Wyomingu, Montani i Coloradu. Smatra se da do 85% ukupnog stanovništva prezimljuje u kalifornijskim dolinama Imperial i San Joaquin, s manjim brojem zimovanja u Arizoni, južnom Teksasu i sjevernom Meksiku. Raspon ptica smanjuje se. Vrsta se više ne razmnožava u mnogim područjima gdje je nekad bila pronađena, posebno u istočnom i južnom dijelu svog područja rasprostranjenja. Više

Planinska ploverica visoka je oko devet centimetara, ima duge noge i pješčano-smeđe je boje. Uzgajajuće odrasle osobe imaju crne čeone, bijela čela i pruge krila te tanku, crnu očnu crtu. Insektivori, hrane se uglavnom skakavcima. Planinski plover pogrešno je nazvan jer živi na ravnom tlu. Za razliku od većine plovera, obično je nema u blizini vodenih površina ili čak na mokrom tlu. Više

Planinski plover koji sjedi na gnijezdu Planinski plover sjedi na gnijezduTisak informativnog lista Činjenice - Sinonimi: Eupoda montanus Kraljevstvo Animalia Phylum Chordata Klasa Aves Red Charadriiformes Obitelj Charadriidae Rod Charadrius (1) Veličina Više

Otprilike krajem srpnja, Mountain Plovers napuštaju svoj uzgajalište tijekom razmnožavajućeg lutanja južnim Velikim ravnicama. Trenutno se malo zna o njihovom kretanju, premda ih redovito viđaju oko Walsha u Koloradu i na farmi busena u središnjem Novom Meksiku. Početkom studenog većina se kreće prema jugu i zapadu na svoja zimovališta. Proljetna migracija očito je izravna i bez prestanka. Ishrana hrane Najviše se hrani kukcima i ostalim malim člankonošcima. Više

* Planinski plavci u CDOW-ovom planinskom travnjaku (pdf) * Istraživanje profila vrsta planinskog vrta> Ptice> Planinski vrtač Planinski vrtač Verzija za tisak Verzija prilagođena za tisak Odašiljač Učinak na piliće planinskog jareba Istraživanje ekologije uzgoja plovera s odašiljačima - Pilić planinskog plovera s predajnikom Više

Nekada raširen, Mountain Plover uvelike je opao u posljednjih 100 godina, uglavnom zahvaljujući pretvaranju domaćih prerija u obradive površine. Jednom raširena u suhim ravnicama zapadnih Velikih ravnica i visoravni Colorado, uključujući dijelove Kansasa i Južne Dakote, gdje više nije pronađena, gotovo polovica sadašnje populacije uzgaja se u okrugu Phillips, Montana, i 'uporištu' okruga Weld, Colorado; njegova preostala populacija uzgaja vrlo lokalno negdje drugdje u svom dometu. Tijekom uzgoja donekle je kolonijalan. Više

Planinski plamen - Ilustracija George Maleski Planinski plamen Charadrius montanus Planinski plover je ptica selica koja zimi u Arizoni. To je mala ptica (sedam inča) koja nalikuje ubojici. Zimsko perje je svijetlosmeđe s grudima svjetlije boje. Više

Planinske plohe su rijetke u gornjoj dolini Salinas i povremeni su skitnice duž sjeverne obale Kalifornije. Pojedinci su zabilježeni čak na sjeveru do zaljeva Humboldt, a migranti su povremeno zabilježeni u jugoistočnim pustinjskim regijama. Prije su zimili u dolini Santa Clara i, rijetko, na obalnim ravnicama istočno od zaljeva San Francisco. Iako su ih u prošlosti prijavljivali kao obilne zimske posjetitelje na nekim Kanalskim otocima, sada se tamo rijetko ili neredovito javljaju. Više

Planinski plover je migratorna pasmina koja zimi u Arizoni. To je mala ptica (sedam inča) koja nalikuje ubojici. Zimsko perje je svijetlosmeđe s grudima svjetlije boje. Račun je crn, a stopala su žuto-smeđe boje. Planinski plodnici traže suhe, uznemirene ili intenzivno pasene, otvorene, ravne ravnice. Više

Fulvetta Mountain Plover Mountain Plover Mourning Dove Mourning Warlor Moussier's Redstart Muscovy Patka mošus Lorikeet Mute Swan Myrtle Warbler Namaqua Dove Nankeen Kestrel Nankeen Night Heron Nashville Warbler Nazca Booby Nelson's Sharp-tail vrabac Neneland Nuneland Newland Doneland Newen Newer Newland Newland Newland Dolen Newen Neweland Newland Newland Newland Newland Newland Newland Newland Newland New Doney Newland Newland Newland Done Newonian Done Newon Newland Newland New Doney Newland New Doney Newland New Doney Newland Newland New Doney Newland New Doney Newlandney Novozelandski golub (Kererû) Novozelandski prepeličar Nicobar Golub Dolina Nila Sunbird Nilgiri Pipit Nilgiri Drveni golub Bučni Friarbird Sjeverni kardinal Sjeverni dvostruki ovratnik Sunbird Sjeverni trepavica Sjeverni jastreb Sova Sjeverna kaciga Curassow Više

Partnerstva za program očuvanja gnijezda planinskih gnijezda Pomaknite se prema gore Pomaknite se dolje Sadnja travnjaka i otkopanosti Sadnja travnjaka / ispaša mgmt Invazivni tretman korova Obnova Playa Zašto? Pomaknite se prema gore Pomaknite se prema pustinjama Chihuahuan travnjaci zapadni Meksiko Sierra Madre Orijentalni konzervatorski obilazak Ptice Proširi Procjena statusa ptičjih obilazaka Više

sve bijelo štene sibirskog haskija

Povijesno je raspon planinske plove (Charadrius montanus) bio raširen u Sjedinjenim Državama i Meksiku. Njihov se uzgajni opseg proširio diljem Velike ravnice i jugozapada SAD-a u prerijskom staništu kratkog trava u kojem dominiraju biljojedi, poput prerijskih pasa (Cynomys spp.), Bizona (Bison bison) i antilope rogova (Antilocapra americana). Velik dio istočnog dijela povijesnog uzgajališta više ne podržava planinsku plodnicu s izumiranjem u Kansasu, Nebraski, Južnoj Dakoti i Sjevernoj Dakoti (Knopf 1996). Više