Nicobar golub

Ovo je veliki golub, duljine 40 cm. Glava je siva, poput perja gornjeg vrata, koji se prema dojkama pretvara u zelene i bakrene kapke. Dojke i ostaci su tamno sive boje. Rep je vrlo kratak i čisto bijele boje. Ostatak perja je metalno zelene boje. Ceremonija tamne novčanice tvori mali crnkasti gumb; snažne noge i stopala su mutno crvene boje. Šarenice su tamne.

Slika goluba Nicobar licencirana je pod Creative Commons Pripisivanje .
Izvorni izvor : http://www.birdphotos.com
Autor : Tomfriedel



Golub Nicobar klasificiran je kao ugroženi u blizini (NT), blizu je kvalificiranja ili će se u bliskoj budućnosti kvalificirati za ugroženu kategoriju.

Nicobarski golub, Caloenas nicobarica, golub je koji se nalazi na malim otocima i u obalnim regijama od Nikobarskih otoka, istočno kroz Malajski arhipelag, do Solomona i Palaua. Jedini je živi član roda Caloenas. Ovo je veliki golub, duljine 40 cm. Glava je siva, poput perja gornjeg vrata, koji se prema dojkama pretvara u zelene i bakrene kapke. Dojke i ostaci su tamno sive boje. Rep je vrlo kratak i čisto bijele boje. Više



Golub Nicobar jedan je od najljepših od mnogih vrsta golubova ili golubova. Kao i svi golubovi, golub Nicobar prilično je debelo postavljen s relativno malom glavom, ali je teži od većine golubova iste veličine. Općenito je obojeno tamnozeleno iridescentno, s kratkim bijelim repom. Prikaz perjanice vrata je zelen s bakrenim i zelenkasto-plavim prizvukom. Perje plašta i pokrivača krila su zašiljeno. Više



Neke posebne prilagodbe ponašanja goluba Nicobar je njegova vrlo debela mišićna želudac obložen pločicama. Ova mišićava želudac omogućuje im brušenje velikih tvrdih orašastih plodova koje bi čovjek mogao otvoriti samo čekićem. Putuju na sigurna mjesta u velikim jatima između svojih otoka za ishranu i uzgoj (gnijezde se samo na otocima koji nisu naseljeni). Zvuče poput svinja koje gunđaju kad prijete drugima. Više

Grupa od 8 parova Nicobar Golubova - ljubaznošću Chrisa Estepa Nicobar Golub Almaguer Nicobar Golub - ljubaznošću Daniela Raya Almagera. Nicobar Golub Ako imate opis ili slike Nicobar Goluba, pošaljite ga e-poštom na birdsofprey1@aol.com da biste ga uključili na ovu stranicu o Nicobar Golubu. Više

Nikobarski golub (Caloenas nicobarica) je golub koji je rezidencijalna gnezdeća ptica na malim nenaseljenim otocima u Indoneziji i Nikobarskim otocima. Jedini je pripadnik roda Caloenas. Golub Nicobar luta jatima od otoka do otoka, uključujući naseljena mjesta, tražeći hranu od sjemena, voća i nekih beskralježnjaka (tj. Insekata), a privlače ga područja na kojima je dostupno žito. Usporedba sekvenci mitohondrijskog citokroma b i 12S rRNA (Shapiro i sur. Više



Nicobar golubovi se nalaze na indijskim Nicobar i Andamanskim otocima, Salomonovim otocima, Palauu i na manjim otocima izvan obala Mjanmara, Tajlanda, Malezije, Kambodže, Vijetnama, Indonezije i Filipina. Taj se golub Nicobar samouvjereno šetao suncem osunčanim rubom šume na plaži u Nacionalnom parku Mu Ko Similan na similanskim otocima na Tajlandu. Više

Nikobarski golub (Caloenas nicobarica) je golub koji je rezidencijalna gnezdeća ptica na malim nenaseljenim otocima u Indoneziji i Nikobarskim otocima. Jedini je živi član roda Caloenas. Video Nicobar Golub Ovo je veliki, teški golub duljine 40 cm. Uglavnom je metalik zelena s zelenim i bakrenim kapljicama na vratu. Glava i gornji dio vrata, letačko perje i dojka tamno su sive boje. Više

Golub Nicobar luta jatima od otoka do otoka, obično spava na obalnim otočićima gdje se ne pojavljuju grabežljivci i dan provodi u područjima s boljom dostupnošću hrane, ne zazirući od područja naseljenih ljudima. Njegova hrana sastoji se od sjemenki, voća i pupova, a privlače je područja na kojima je dostupno žito. Kamen od želudca pomaže pri mljevenju tvrdih namirnica. Više



Golub Nicobar hrani se šumskim tlom i provodi puno vremena na zemlji. Danju se kreću u jatima, a noću zajedno. Njihova vokalizacija zvuk je gugutanja. Kao i svi golubovi i golubovi, ove ptice ne pijuckaju dok piju, već uranjaju račun isisavajući vodu. DIJETA: Golub Nicobar hrani se sjemenkama, bobicama i insektima. Više

Golub Nicobar luta jatima od otoka do otoka, uključujući naseljena mjesta, tražeći hranu od sjemena, voća i nekih beskralježnjaka, a privlače ga područja na kojima je dostupno žito. Nedavni (rani 2000-ih) DNK testovi pokazuju da je Nicobar Golub najbliži živi rođak Doda i Pasijansa Rodrigues. Više

Golub Nicobar je lijep, s općom bojom tamnozelene iridiscentne boje, kratkog bijelog repa, dok je perje na vratu zeleno s bakrenim i zelenkasto-plavim prizvucima. Novčanica je crna, noge su crvene, a šarenica je bijela u odraslih žena, ali smeđa u sub-odraslih i muškaraca. Ova se vrsta nalazi u jugoistočnoj Aziji, posebno od indijskih nikobarskih otoka do Nove Gvineje, pa čak i sjeverno od Filipina. Više

OpisKomentariStats Nicobarski golub, Caloenas nicobarica, golub je koji se nalazi na malim otocima i u obalnim regijama od Nikobarskih otoka, istočno kroz Malajski arhipelag, do Solomona i Palaua. To je na ... Pročitajte više Nicobar golub, Caloenas nicobarica, golub je koji se nalazi na malim otocima i u obalnim regijama od Nicobarskih otoka, istočno kroz Malajski arhipelag, do Solomona i Palaua. Jedini je živi član roda Caloenas. Više

Golub Nicobar nomadski se danju putuje s otoka na otok kako bi pronašao hranu (tvrdo sjeme, voće, kukci i kukuruz). Hrane se zemljom, bacaju lišće u stranu i kopaju svojim novčanicama. Ti se golubovi noću zajedno odmaraju na otocima koji nisu naseljeni. Nicobar ne pijucka dok pije, već su poput ostalih golubova i golubova, uranjaju novčanicu isisavajući vodu. Više

* Philadelphia Zoo Nicobar Pigeon at Feeding Dish2: 10 * Dodaj u red Dodano u red Philadelphia Zoo Nicobar Pigeon at Feeding Dish 82 pregledaZooVisitorMM * African Green Pigeons1: 40 * Dodaj u red Dodano u red African Green Pigeons1117 pregledabanditt066 Više

Golub Nicobar prilično je velika ptica, dugih nogu, kratkog bijelog repa i teške novčanice. Stav mu je sličan stavu lešinara, a za razliku od većine golubova, ima kratko, tvrdo perje, osim na vratu, gdje je perje izduženo u obliku konopa koji pokrivaju veći dio tijela. Ženka je nešto manja od mužjaka, s manjom novčanicom, a maloljetnica izgleda poput ženke, ali dosadnija i bez bijelog repa. Više

mješavina koker španijela retriver

Nikobarski golub, iako je dobio ime po Nikobarskim otocima, također se nalazi široko na Malajskom arhipelagu. Također pogledajte: Endemične ptice Andamskog i Nikobarskog otočja Geologija Nikobarski otoci dio su velikog otočnog luka stvorenog sudarom Indo- Australska ploča s Euroazijom. Više