Slike i činjenice majmuna s crvenim trbuhom

Crveno trbušni majmunCrveno trbušni majmun ( Cercopithecus erythrogaster ) rodom je iz Benina i Nigerije. Jedinstveni su zbog svog malog rasta, uzoraka boja i vrećica na obrazima. Ovi prekrasni mali majmuni postali su službeno ugroženi 2000. godine, uglavnom zbog uništavanja njihovog staništa od strane ljudi.

Fizički atributi

Ova sitna vrsta duga je približno 46 cm (18 inča). Ženka teži oko 2 kg, a mužjak oko 4,5 kg. Majmun je poznat po crvenom trbuhu i bijelom grlu. Kombinacija boja čini ih jedinstvenima i lako ih je prepoznati. Drevesni su, koriste se sve četiri noge za vodoravno kretanje duž grana drveća. Povremeno skaču, ali preferiraju sigurniju metodu korištenja sva četiri udova.

Izvori hrane

Oni su prvenstveno jesti voće, ali oportunisti su i trošit će insekte, lišće, pa čak i usjeve kad su dostupni. Imaju vrećice za obrazu koje im omogućavaju da pronađu hranu, a zatim je čuvaju dok ne dođu na sigurno mjesto za jelo. Ova jedinstvena značajka razdvaja ih od ostalih majmuna u njihovom području. Također su u mogućnosti nositi velike količine hrane u tim vrećicama drugim članovima svoje skupine.

Stanište

Crveni trbuhasti majmun živi u močvarama uz rijeke i šume u jugozapadnoj Nigeriji i Južnoj Benine . Njihovo prirodno stanište postalo je žrtvom uništenja od strane ljudi, njihovog jedinog poznatog grabežljivca. I dalje su klasificirani kao ugroženi iako im je dobro išlo u zatočeništvu. Oporavili su se u gvinejskim šumama žarišta biološke raznolikosti zapadne Afrike. Cvjetaju i u nacionalnom parku Okomu u Nigeriji.

Društveni život

Majmuni vole živjeti u malim skupinama od pet do deset. Međutim, uočene su skupine do trideset. Društveni su unutar grupe, ali se odvajaju od ostalih skupina. Poligini su i uzgajaju se svake godine do pet. Ženke imaju jedno dijete nakon 150 - 213 dana trudnoće. U zarobljeništvu ta fascinantna bića mogu živjeti i do dvadeset i četiri godine. Zbog njihovog ugroženog statusa, malo se zna o njihovom životnom vijeku u divljini.

Komunikacija

Majmuni koriste razne metode neverbalne komunikacije kako bi upozorili životinje koje napadaju njihov teritorij. Buljenje, buljenje otvorenih usta i lepršanje glavom sve su različite metode upozorenja koje koriste. Oni također koriste verbalnu komunikaciju, ali malo se zna o metodama i značenjima.

Ova neobična stvorenja pokušavaju se vratiti u zatočeništvo. Robusni su i redovito se razmnožavaju. Uništavanje njihovog staništa onemogućilo im je održavanje svog prirodnog staništa. Vrlo malo majmuna ima vrećice za obraze i mali rast zbog kojih su crveni trbuhasti majmuni rijetki.

Ključne riječi: bijela , neto , dnevnog



Guenon s crvenim trbuhom, majmun s crvenim trbuhom, guenon s bijelim grlom, majmun s bijelim grlom naveden je kao ugrožen (EN), smatra se da je suočen s vrlo visokim rizikom od izumiranja u divljini, na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Imena za crvenobelog majmuna
Mladunče / dijete bebe majmuna naziva se 'dojenče'. Skupina majmuna s crvenim trbuhom naziva se 'četa, cijev, pleme ili tovar'.
Zemlje
Benin i Nigerija
Staništa majmuna s crvenim trbuhom
Šuma i Subtropska / tropska vlažna nizina
Neke činjenice o
Crveno trbušni majmun

Težina odraslih : 3,25 kg (7,15 lbs)



crna laboratorijska mješavina s pitbull -om

Maksimalna dugovječnost : 24 godine



Izvor: Starost , licencirano pod DC

Više životinja koje počinju s R