Crvene fronte gazela slike i činjenice

Gazela s crvenim frontamaGazela s crvenim frontama ( Gazella rufifrons ) je vrsta gazele koja se obično nalazi u cijeloj Africi, od Senegala do Etiopije. Njihovo je primarno stanište na otvorenim područjima koja uključuju četku i vegetaciju južno od Sahare. Žive u trakastom području koje započinje malo južno od Sahare i proteže se do Toga. Gazela s crvenim frontama poznata je po tome što živi na otvorenim staništima, a ponekad se može naći u blizini područja koja obrađuju ljudi. Budući da gazela s crvenim frontama zahtijeva više vode od većine vrsta gazela, svake godine moraju sezonski migrirati u potrazi za zalihama vode. Tijekom vlažne sezone pustinje gazela migrira prema sjeveru tražeći vodu. Kad započne sušna sezona, kreću se prema jugu kako bi izbjegli sušu.

Fizičke značajke gazele s crvenim frontama čine životinju jedinstvenom. Kao što i samo ime govori, ova vrsta gazele ima crveno čelo s izrazitim linijama kremaste boje koje se protežu od očiju do nosa. Oni također posjeduju bijeli prsten oko očiju. Te značajke čine gazelu odmah prepoznatljivom. Tipično, gazela s crvenim frontama ima dužinu tijela 105-120 cm (3,5-4 ft) i težinu 20-35 kg (44-77 lb).

Prehrana gazele s crvenim frontama obično se sastoji od trava, vegetacije i lišća. Iz tog razloga često ih se može naći na travnjacima i savanama neposredno ispod pustinjske linije Sahare. Obično žive u malim skupinama od dvije do šest gazela, s brojem koji rijetko doseže više od petnaest. Razmnožavanje se događa tijekom cijele godine, a mlade se životinje skrivaju kako bi se izbjegle grabežljivci. Mužjaci često obilježavaju svoja uzgajališta balegom ili mirisima kako bi ostale mužjake udaljili od svog teritorija. Telad se rađa jedno po jedno nakon razdoblja trudnoće od otprilike šest mjeseci.

Nažalost, populacija gazela s crvenim frontama opada. Najčešći prirodni grabežljivci gazele s crvenim frontama uključuju geparde Rt lovački pas , lavovi, pitoni i hijene. Trenutno se gazela s crvenim frontama smatra ranjivom vrstom i možda je već izumrla u nekim afričkim zemljama. Međutim, nije toliko blizu izumiranja da bi zabrinjavao ozbiljno. Populacija gazele s crvenim čeonima nadgleda se kako bi se utvrdilo hoće li se populacija povećavati ili smanjivati ​​u narednim godinama.

Slika gazele s crvenim frontama Andrzeja Barabasza, licencirano pod GFDL .

Ključne riječi: neto



Gazela s crvenim frontama navedena je kao ranjiva (VU), za koju se smatra da je suočena s velikim rizikom od izumiranja u divljini, na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

njemački ovčar pomiješan s haskijem
Imena za gazelu s crvenim frontama
Mladošce / beba gazele s crvenim frontama naziva se 'tele'.
Zemlje
Burkina Faso , Kamerun , Centralna Afrička Republika , Čad , Eritreja , Gambija, The , Gana , GvinejaBisav , Mali , Mauritanija , Niger , Nigerija , Senegal , Sudan i Ići
Staništa gazela s crvenim čeonima
Pustinja , Suha savana , Travnjak , Vruća pustinja , Savana i Suptropsko / tropsko suho travnjak
Neke činjenice o
Gazela s crvenim frontama

Težina odraslih : 15,011 kg (33,0242 lbs)



Maksimalna dugovječnost : 15 godina



Gestacija: 175 dana

Veličina legla: 1

pasmine pasa red heeler

Izvor: Starost , licencirano pod DC



Više životinja koje počinju s R