Kraljevski pingvin

OGLAS Izvor slike

The Kraljevski pingvin naseljava vode koje okružuju Antarktik. Kraljevski pingvini vrlo sliče Makaroni pingvini , ali imaju bijelo lice i bradu umjesto crne boje Macaronisa. Kraljevski pingvini nalaze se na južnoj hemisferi u blizini otoka Macquarie i Campbell na jugu Novog Zelanda.

Postoje neke kontroverze oko toga jesu li kraljevski pingvini podvrsta Pingvini makaroni jer obojica imaju crne i žute grebene na glavi.

Poznato je da se pojedinci dviju skupina križaju, premda je to relativno rijetka pojava. Doista je poznato da drugi pingvini u prirodi tvore parove mješovitih vrsta. Jedan od načina da uočimo razliku je taj što pingvini Macaroni imaju crne brade, a kraljevski pingvini bijele.



Karakteristike kraljevskog pingvina

Kraljevski pingvini imaju narančastu, žutu i crnu grbu koja viri na glavi pingvina s bijelim / sivim grlima i crnim leđima.

Dijeta kraljevskog pingvina



Kraljevski pingvini jedu rakove (uglavnom kril), ribu i lignje ulovljene gonjenjem roneći normalno na dubinama od 50 do 150 stopa. Ronjenja rijetko traju dvije minute. Kao i svi pingvini, oni su izvrsni plivači, koristeći mrežaste noge, moćne peraje i pojednostavljena tijela kako bi 'letjeli' kroz vodu brzinom koja se približava 20 milja na sat.

Ponašanje kraljevskog pingvina

Kraljevski pingvini stvaraju dugotrajne veze i gnijezde se u velikim i gustim kolonijama. Kraljevski pingvini imaju visoko sinkronizirani ciklus razmnožavanja koji započinje kad mužjaci stignu krajem rujna kako bi zatražili mjesta za gnijezdo.

Reprodukcija kraljevskog pingvina

Mužjaci se vraćaju u prvom tjednu listopada kako bi povratili svoje nekadašnje mjesto gnijezda, a ženka im se pridružuje tjedan dana kasnije. Obično se prvi put uzgajaju u dobi od pet godina. Uljezi se drže na dohvat ruke, a mahanje krilima pokazatelj je uljezu da su preblizu. Njihova se gnijezda sastoje od plitkih udubljenja u pijesku ili travi i obložena su kamenjem i travom.

Obično se polažu dva jaja, ali obično se uzgaja samo jedno pile. Inkubacija traje 35 dana, a oba roditelja obavljaju je u 12-dnevnoj smjeni. Jednom kada se izleže, mužjak čuva pilić 10 - 20 dana, dok ga ženka svakodnevno hrani. Pilići će se zatim pridružiti jaslicama i hranit će se svaka 2 - 3 dana. Sa 65 dana maloljetnik je spreman za odlazak na more.

Kraljevski pingvinski predatori

U divljini, kraljevski pingvinski grabežljivci uključuju leopardove tuljane, skuas, divovske petrele i Wekas.

Očuvanje kraljevskog pingvina

Kraljevski pingvini klasificirani su kao ranjivi na Crvenom popisu ugroženih vrsta 2000. godine. Nalaze se samo na jednoj otočnoj skupini, tako da bi prirodna ili ljudska katastrofa mogla znatno smanjiti njihov broj. Trenutno postoji ukupno 850 000 parova.