Rufous Hornero

Rufous Hornero velika je ptica pećnica četvrtastog repa i ravne novčanice. Perje je u cjelini crvenkastosmeđe s mutno smeđom krunom i bjelkastim grlom. Oba spola izgledaju slično, a maloljetne ptice ispod su nešto bljeđe. Postoje neke varijacije kliničke veličine od sjevera prema jugu zbog Bergmannovog pravila. Rufous Horneros hrane se insektima i ostalim člankonošcima dobivenim hranom na tlu tijekom hodanja.

Slika Rufous Hornera licencirana je pod Creative Commons Pripisivanje-Podijeli pod istim uvjetima .
Izvorni izvor : JOÃO-DE-BARRO (Furnarius rufus)
Autor : Dario Sanches iz Sao Paula, Brazil



Rufous Hornero klasificiran je kao najmanje zabrinjavajući. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. U ovu su kategoriju uključeni široko rasprostranjeni i svojstveni svojte.

Rufous Hornero Furnarius rufus vrlo je čest u otvorenim zemljama u južnoj polovici Južne Amerike istočno od Anda i nacionalna je ptica Argentine. Umjesto drozda, Horneros (postoji osam vrsta Furnariusa) zapravo su funariidi, raznolika obitelj koja trenutno uključuje naizgled nepovezana plemena kao 'prave ptice pećnice' (što uključuje i horneros), drvosječe i kralježnice. Više



corgi i husky mješanac pasmina

Rufous Hornero gradeći gnijezdo u Minas Geraisu u Brazilu Znanstvena klasifikacija Kraljevina: Animalia Vrsta: Chordata Klasa: Aves Red: Passeriformes Obitelj: Furnariidae Rod: Furnarius Vieillot, 1816. Vrsta Vidi horneros su članovi roda Furnarius u obitelji Više



Rufous Hornero, Furnarius rufus, velika je ptica pećnica iz istočne Južne Amerike. Poznata i kao Crvena pećnica, česta je vrsta grma drugog rasta, pašnjaka i poljoprivrednog zemljišta, a vrsta se često viđa u blizini područja ljudskog naseljavanja. Raspon obuhvaća jugoistočni Brazil, Boliviju, Paragvaj, Urugvaj te sjevernu i središnju Argentinu (do sjeverne Patagonije). Vrsta je najuže povezana sa Crested Hornerom iz Paragvaja i Argentine. Postoje četiri prihvaćene podvrste. Više

Rufous Hornero bila je jedna od najčešćih ptica na području koje sam posjetio u blizini Lagoa do Peixe. Rufous Hornero živi na jugoistoku Južne Amerike, uključujući južne države Brazila. Nacionalna je ptica Argentine, gdje je raširena. Rufous Hornero dobio je ime po gnijezdima nalik na peć koja gradi. Njegovo brazilsko ime znači John-of-Mud, španjolsko ime Ovenbird. Više

Rufous Hornero stanovnici su grmlja drugog rasta i pašnjaka od središnjeg Brazila zapadno do Bolivije i juga do južne Argentine. Rufous Hornero poznatiji po prepoznatljivim gnijezdima nego po izgledu, velike su ptice pećnice s rumenom smeđim gornjim dijelovima, svijetlocrvenim supercilijama i žućkastim dojkama i donjim dijelovima. Rufous Hornero pretežno se hrane kukcima kao što su kornjaši, cvrčci, mravi i termiti, koje hvataju dok traže hranu na zemlji. Više



Rufous hornero javlja se u sjevernoj i istočnoj Boliviji, južnom Brazilu, Paragvaju, Urugvaju te sjevernoj i središnjoj Argentini (2). Pogledajte kartu rasprostranjenja ove vrste u UNEP-ovom svjetskom centru za nadzor zaštite. Stanište - Uglavnom se nalazi na otvorenim ili poluotvorenim staništima ispod 2.500 metara (2). Više

koliko velike postaju malteške pudlice

rufous hornero čini ovu vrlo fascinantnu kuću od blata. Unutrašnjost kuće ide u krug od ulaza kroz hodnik do sobe / gnijezda, tako da je zid sobe / gnijezda pored ulaza. Gnijezdo čine na bilo kojem prikladnom mjestu: telofonski stup, drvo, visoki zid. Čini se da gnijezdo ne zahtijeva sjenku ili sunce jer se gnijezdi u bilo koje. Kuća od blata vjerojatno izolira i od hladnoće, a posebno od vrućine. Više

Rufous Hornero jedna je od prvih ptica koja je zapela za oko po dolasku u Paragvaj. Međutim, nije njihovo gospodsko ponašanje ono što ih čini toliko fascinantnima, već im jedinstvena glinena gnijezda donose nadimak Više

pitbull x njemački ovčar



Rufous Hornero je nacionalni amblem Argentine, jedne od nekoliko zemalja koje naseljava. Sadržaj - * 1 vrsta * 2 galerija slika * 3 reference * 4 vanjske poveznice vrste - * blijedonogi hornero (Furnarius leucopus). * Tihookeanski hornero (Furnarius (leucopus) cinnamomeus). Više

Rufous Hornero velika je ptica pećnica četvrtastog repa i ravne novčanice. Perje je u cjelini crvenkastosmeđe s mutno smeđom krunom i bjelkastim grlom. Oba spola izgledaju slično, a maloljetne ptice ispod su nešto bljeđe. Postoje neke varijacije kliničke veličine od sjevera prema jugu zbog Bergmannovog pravila. Rufous Horneros hrane se insektima i ostalim člankonošcima dobivenim hranom na tlu tijekom hodanja. Više

Rufous Hornero imao je koristi od ljudskih promjena u okolišu, a mnogi žive u visoko modificiranom staništu. Suprotno tome, može koristiti raznim drugim vrstama ptica, poput šafrana, koji se gnijezdi u neiskorištenim 'pećnicama'. Poznat je prizor u velikom dijelu njegovog područja i prihvaćen je kao nacionalna ptica Argentine. To nije ugroženo ljudskim aktivnostima, a IUCN ga navodi kao najmanju zabrinutost. Više

Rufous Hornero je endem Južne Amerike. Ova ptica je nacionalna ptica Argentine. Čini dio obitelji Furnariidae, a ova vrsta gradi gnijezdo u obliku pećnice s glinom i raslinjem, dajući ptici različita imena. Njegovo drugo englesko ime je Red Ovenbird. Odrasli mužjak ima gornjosmeđe smeđe boje, s nešto blijedih rubova na leđima i krpu. Na gornjem su krilu pokrivači i sekundarni dijelovi rumeno-smeđe boje, dok su primarne boje mutnije, prilično smeđe. Više