Sable slike i činjenice

Sablja Dužina tijela 35-36 cm (14 do 22 inča)
Masa 1,25 kg (44 oz)

Sable ( Utorak zibellina ) može se naći u cijeloj sjevernoj Aziji, a također i u Sibiru. Naseljavaju ravnice, šume tajge i planinska područja. Drže se podalje od vrlo neplodnih vrhova planina. Zimsko krzno Sable je duže nego ljeti. Njihovo krzno se kreće od svijetlosmeđe do duboke sjene iste nijanse. Oni također imaju mrlju krzna na područjima grla, a ona mogu biti žuta ili bijela.

Razmnožavanje Sablea je od lipnja do kolovoza, a broj novorođenčadi u prosjeku je od 2 do 3. Konkretno, to bi moglo biti od 1 do 7. Vrijeme trudnoće je od 200 do 300 dana, dok bi razdoblje odbijanja biti oko sedam tjedana. Reproduktivna zrelost postigla bi se za 2 ili 3 godine. Primijećeno je da mužjak Sabola radi tragove, ili drugim riječima, žljebove na snijegu. Te bi kolotečine bile dugačke oko 1 metar. Na mjestima gdje je njihov broj malo, udvaranje može uključivati ​​skakanje, trčanje, ali na mjestima gdje je prisutno puno muškaraca, mogu se dogoditi žestoke tučnjave.

U divljini je najduži zabilježeni životni vijek bio 8 godina, dok je u zatočeništvu bilo 18. Sable je dnevni i koristi osjetila sluha i mirisa kako bi pronašao plijen. Sable se skloni za vrijeme lošeg vremena, posebno u slučajevima snježnih oluja ili kada zna da su na meti čovjeka. U divljini mogu biti opasni, ali postoje zapisi koji tvrde da bi se roditelju oduzeli u vrlo nježnoj dobi, mogli pripitomiti.

Kategorički su mesojedi, a prehrana im se sastoji od vjeverica, miševa, ptica, riba, pa čak i vjeverica. Međutim, oni također mogu preživjeti od cedrovih orašastih plodova i bobičastog voća ako životinjski plijen nije moguće pronaći. S druge strane medalje imaju i svoje grabežljivce, a priroda ih je za njih opremila kandžama i šiljastim zubima.

Zanimljiva činjenica : Oko 66% cjelokupne populacije Sable čine članovi mlađi od 2 godine.

Ključne riječi: bijela



Sable je naveden kao najmanja zabrinutost (LR / lc), najniži rizik. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. Rasprostranjeni i bogati svojti uključeni su u ovu kategoriju na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Zemlje
Kina , Finska , Japan , Koreja, sjever , Mongolija , Poljska i Rusija
Neke činjenice o
Sablja

Težina odraslih : 1,067 kg (2,3344 lbs)



boksač mix pitbull štenci

Maksimalna dugovječnost : 18 godina



Ženska zrelost: 456 dana

Zrelost mužjaka: 456 dana

Gestacija: 30 dana



Odvikavanje: 56 dana

borbe pitbull i rottweiler

Veličina legla: 3

Težina pri rođenju : 0,03 kg (0,066 lbs)



Težina pri odbivanju: 0,6 kg (1,32 lbs)

shih tzu križanac

Izvor: Starost , licencirano pod DC

Više životinja koje počinju sa S