Grimizna Ara

OGLAS Izvor slike

The Grimizna Ara (Ara macao) je velika, vrlo živopisna papiga koja živi u vlažnim tropskim okruženjima amazonske prašume.

Grimizna ara porijeklom je iz vlažnih zimzelenih šuma u američkim tropskim krajevima, iz Srednje Amerike i Južne Amerike, uključujući istočni Meksiko, Gvatemalu, Belize, Kolumbiju, Ekvador, amazonski Peru i Brazil.

Grimizna ara prebiva u nizinama do 500 metara (nekada i do 1000 metara). Uobičajena staništa grimiznih ara su nadolazeći slojevi i slojevi krošnji prašume.



boje njemačkog ovčara crna i srebrna

Karakteristike grimiznih ara

Grimizna ara duga je oko 81 do 96 centimetara (32 do 36 inča), od čega je više od polovice zašiljenog, graduiranog repa tipičnog za ara. Njihova prosječna težina je oko jedan kilogram (2 do 2,5 kilograma). Njihovo perje je uglavnom grimizno, ali perje krila i krila repa je svijetloplavo. Njihovi veći gornji pokrivači krila su žuti, gornje strane letačkih pera krila su tamnoplave, kao i krajevi repnih pera, a donje strane krilnih i repnih letačkih perja tamnocrvene su s metalik zlatnom iridescencijom.

Grimizne ara imaju ogoljelu bijelu kožu oko oka, a odatle na račun. Gornja im je donja čeljust uglavnom blijede boje, a donja je crna. I muški i ženski grimizni ara slični su. Jedina razlika između dobi je u tome što mlade ptice imaju tamne oči, a odrasli svijetlo žute oči.

mješavina laboratorijskih pasa s pitbull -om

Grimizne macaws čine glasne, tihe, grlene vriske i vriske.

Dijeta grimiznih ara

Divlje grimizne ara uglavnom jedu voće i sjeme, uključujući velike, tvrde sjemenke. Poput ostalih papiga, oni su grabežljivci sjemena, uništavaju sjeme koje jedu i ne raspršuju ih. Ponekad se mogu vidjeti neke ara kako jedu glinu s obala rijeka.

Ponašanje grimiznih ara

Tipično je viđenje jedne Grimizne ara ili para Grimizne ara koja leti iznad krošnje šume, iako se na nekim područjima mogu vidjeti jata. Ove veličanstvene ptice mogu letjeti brzinom do 35 milja na sat (56 kilometara na sat) i imaju životni vijek od oko 80 godina.

Reprodukcija grimiznih ara

Kao i većina papiga, i ženka grimizne ara u šupljinu drveća polaže 2 do 4 bijela jaja. Mladi se izlegu nakon 24 do 25 dana. Otkrivaju oko 105 dana kasnije, a roditelje napuštaju godinu dana kasnije.

Očuvanje grimiznih ara

Grimizne ara su ugrožena vrsta zbog hvatanja kao kućnih ljubimaca i gubitka staništa.

Prije pada populacije grimiznih ara, njegova je distribucija obuhvaćala veći dio Kostarike. Međutim, do 60-ih Scarlet Macaws smanjivao se broj zbog kombinacije čimbenika, posebno lova, krivolova i uništavanja staništa krčenjem šuma. Nadalje, prskanje pesticidima od strane tvrtki koje uzgajaju i prodaju banane za izvoz igralo je značajnu ulogu u smanjenju populacije grimizne ara.

šalica za čaj igračka pudlica

Kao kućni ljubimci, Scarlet Macaws su popularne ptice u kavezima za one koji mogu platiti i visoku cijenu ptice i cijenu potrebnog velikog kaveza. Trebali biste tolerirati njihove glasne pozive i možete im dati puno vremena izvan kaveza. Smatraju se druželjubivima i privrženima, a neki i prilično dobro razgovaraju.