Kratko njuškana slonova rovka slike i činjenice

Slika je licencirana pod Creative Commons Pripisivanje dijeli pod istim uvjetima licenca
Izvorni izvor : Osnovna karta izvedena iz Datoteka: BlankMap-World.png. Podaci o distribuciji s Crvenog popisa IUCN-a
Autor : Chermundy

Slonovska rovčica kratke njuške

Redoslijed: Macroscelidea
Obitelj: Macroscelididae
Vrste: Elephantulus brachyrhynchus

Kratko njuškast slonovski rov, kratkodlaki sengi naveden je kao najmanja zabrinutost. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. Rasprostranjeni i bogati svojti uključeni su u ovu kategoriju na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Zemlje
Angola , Bocvana , Kongo, Demokratska Republika , Kenija , Malavi , Mozambik , Namibiji , Južna Afrika , Sudan , Tanzanija , Uganda , Zambija i Zimbabve
Staništa rovčica slonova s ​​kratkim njuškama
Suha savana , Travnjak , Savana i Suptropsko / tropsko suho travnjak
Neke činjenice o
Slovokosa slonova kratkog nosa



Težina odraslih : 0,044 kg (0,0698 lbs)

pitbull i lab mješoviti štenci

Veličina legla: 2

Legla godišnje: 6



Tjelesna masa: 0,045 kg (0,099 lbs)

shih tzu pudlice mješanci

Temperatura: 37,85 ° C (100,13 ° F)

Izvor: Starost , licencirano pod DC



Činjenice o kratkodlakom rovskom slonu

Slonovske rovke kratkog njuška ograničene su na Afriku, zauzimajući područja južno od Sahare od Kenije i južnog Zaira do Transvala i sjeveroistočne Namibije (Nowak, 1991.). ( Puni tekst )

Više životinja koje počinju sa S
Veze
Mreža raznolikosti životinja na kratkodlakoj rovkoj slona - ADW-ova stranica o ovoj neobičnoj životinji