Snares Penguin

Izvor slike

The Snares Penguin , također poznat kao Snares Crested Penguin i Snares Islands Penguin , je pingvin s Novog Zelanda. Gnijezdi na Snaresu, skupini otoka uz južnu obalu Južnog otoka na Novom Zelandu. Otok Snares je morsko svetište koje ne dopušta zalazak ljudi. Trenutno na otocima postoji oko 30 000 uzgojnih parova pingvina Snares.

Ovo stanište nudi umjerenu klimu s dovoljno vegetacije za izgradnju gnijezda i noćenje. Zamke pingvini usko su povezani sa Fiordlandski pingvini .

Karakteristike snares pingvina





Snares Penguins su srednje veliki, žuto-grebeni pingvini koji narastu do otprilike 60 centimetara visine. Snares Penguins imaju tamnoplavo-crne gornje dijelove i bijele ispod dijelova.

Snares Penguins imaju svijetlo žutu traku obrva koja se proteže preko oka tvoreći obješeni grmoliki grb. U osnovi velikog crveno-smeđeg kljuna imaju golu ružičastu kožu.

alaskan klee kai odrasli

Snares pingvinska dijeta

Snares Penguins jedu raznoliku ribu, lignje i kril koji naseljavaju tople vode južnog Novog Zelanda. Kao što to radi većina vrsta pingvina, hrane se plitkim gonjenjem roneći, koristeći rebrasta stopala i snažne peraje da ih protjeraju kroz vodu brzinom do 15 milja na sat.

Snares pingvinsko ponašanje

Uzgajivačka sezona pingvina Snares započinje početkom ljeta i često se vodi puno borbi i džokeja za teritorij i resurse unutar kolonija.

Dajući prednost šumskoj ili zasjenjenoj vegetaciji, pareni parovi stružu plitke rupe u zemlji koje obložuju travama, lišćem, grančicama i granama.

Reprodukcija pingvina u zamkama

Snose se dva jaja, ali samo jedna piletina preživi. Jaje oba roditelja drže na toplom 31 do 73 dana. Jednom kada se jaja izlegu iz muškog legla i njeguju pilić 3 tjedna. Kad su pilići stari 3 do 4 tjedna, stvaraju jaslice s ostalim pilićima. Oba roditelja svakodnevno hrane pilić dok se ne otopi oko 75 dana. U ovo će vrijeme otići na more kako bi se osigurao.

Snares Penguin Predators

Iako nemaju prirodnih kopnenih grabežljivaca, pingvini Snares moraju se boriti s uobičajenim morskim sisavcima poput Hookerovih morskih lavova.

Očuvanje pingvina Snares

Snares Penguins trenutno je od strane IUCN-a ocijenjen kao 'ranjiv', budući da je njihov uzgojni opseg ograničen na jednu malu otočnu skupinu. Trenutna populacija procjenjuje se na oko 30 000 gnezdećih parova.