Južni Boubou

Ova vrsta se nalazi u jugoistočnoj Africi, uglavnom u jugoistočnom Zimbabveu, istočnoj Bocvani, Mozambiku te južnoj i istočnoj Južnoj Africi. Često posjećuje guste šikare u šumama, mangrovima, šikarama i vrtovima. U sušnijim predjelima nalazi se u šumi uz rijeku.

laboratorij njemački ovčar mješavina rottweilera



Južni Boubou klasificiran je kao najmanje zabrinjavajući. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. U ovu su kategoriju uključeni široko rasprostranjeni i svojstveni svojte.

Južni Boubou (Laniarius ferrugineus) je grm. Ova obitelj ptica passerina usko je povezana sa pravim srajcima iz porodice Laniidae, a nekada su bile uključene u tu skupinu. Ova vrsta se nalazi u jugoistočnoj Africi, uglavnom u jugoistočnom Zimbabveu, istočnoj Bocvani, Mozambiku te južnoj i istočnoj Južnoj Africi. Često posjećuje guste šikare u šumama, mangrovima, šikarama i vrtovima. U sušnijim predjelima nalazi se u šumi uz rijeku. Više



Južni boubou u gnijezdu s piletinom. Rasprostranjenost i stanište Endem u južnoj Africi, javlja se od jugoistočne Bocvane preko provincija Limpopo i sjeverozapad do južnog Mozambika, protežući se obalom do KwaZulu-Natal, Istočnog i Zapadnog rta. Zauzima širok spektar šumskih staništa, kao i obalne šikare, riječni grm, plantaže stranih drveća i prigradske vrtove. Više



Southern Boubou više informacija na http://worldbirds.page.tl/BIRDS-AND-BIRDING.htm * * Dodajte video u svoje socijalne oznake Označi i podijeli Dodaj komentar - Nešto za reći? .... Više

Južni Boubou zdepasta je ptica i uglavnom je tajnovit. Više voli boraviti u gustim klupcima i grmlju i češće se čuje nego što se vidi .. Obično se nalazi u parovima, u riječnoj šumi, šikarama, rubu šume ili dobro pošumljenim predgrađima. Opstaje uglavnom od insekata, ali uzima jaja i mlade ptice. Također će jesti voće i žito, a dolazi i za stolove za ptice. Više

Južni Boubou obično se skriva u gustoj vegetaciji, ali postaje pitom oko domova s ​​vrtovima. Nalazi se uglavnom duž istočnih dijelova Južne Afrike, južnog Mozambika i Zimbabvea te pokrajine Limpopo. Južni Boubou hrani se insektima, voćem, gnijezdima i sjemenkama. Gnijezdo je plitka čaša grančica i štapića, vezana paukovom mrežom i obložena mekanim materijalima. Više



Kao što naznačuje njegovo ime, rasprostranjenost južnog Bouboua uglavnom je ograničena na područje ispod 22 ° J, zamjenjujući ga sjeverno od te geografske širine sličnim, ali bjelje bočnim tropskim Boubouom, L. aethiopicus koji se proteže od Zimbabvea sjeverno. Južni bubovi uglavnom nisu prisutni u Slobodnoj državi, Karoou i susjednim sušnim regijama bez drveća, ali ih se može naći u svim južnim i jugoistočnim obalnim regijama od sjevernog Gautenga do Limpopa. Više

Južni boubou kruger nacionalni park ptica Južni Boubou (latinski naziv Laniarius ferrugineus) opisan je u Roberts Birds of Southern Africa, 7. izdanje. Ova ptica ima jedinstveni broj Robertsa 736, a cjelovit opis ove ptice pronaći ćete na stranici 697, a također i sliku Južnog Bouboua na stranici 752. Južni Boubou pripada obitelji ptica klasificiranih kao Malaconotidae. Prema Institutu za afričku ornitologiju Percy FitzPatrick, južni Boubou poznat je i pod ovim drugim imenima: afrički Boubou. Više