Južni opossum slike i činjenice

Južni uobičajeni opossumJužni oposum ( Didelphis marsupialis ) (koji se naziva i Common Opossum ili na Antilima Manicou) široka je vrsta oposuma koja se nalazi u cijelom južnom Meksiku sve do Bolivije. Veličina običnog oposuma približno je veličine onoga što smatramo običnom kućnom mačkom. Krzno oposuma zapravo je žuto u podkožju, ali ga skrivaju duže crne zaštitne dlake koje ga pokrivaju, dok su rep, prsti i lice svjetliji - s repom bez krzna (donekle sličan divovski rep štakora - može mjeriti gotovo 20 centimetara). Ima velike uši koje su obično crne, a lice mu je obično blijedo breskve boje, s crnim brkovima i očima koje odbijaju crvenkastu svjetlost. S dužinom tijela od gotovo stope i repom koji može doseći gotovo dva metra, obični oposum jedan je od većih rođaka u svojoj obitelji. Mogu težiti preko tri kilograma, a uglavnom žive na drveću - no mogu živjeti i bez njih.

Njihove navike i ponašanje usmjereni su prema noćnim aktivnostima, kopnenim i nekim drvenim istraživanjima i obitavanjima. Imaju široku sposobnost prilagodbe na promjene u okolišu, a zubi im omogućuju da jedu mnogo različitih namirnica za koje se uglavnom hrane na tlu. Može jesti bilo koji broj malih insekata, malih životinja, voća, povrća, a također i strvinu. Njihova sposobnost da probave gotovo sve jestivo daje im širi raspon od čovjeka (u stvari imamo širok spektar stvari koje i sami možemo probaviti kao svejedi) u onome što obični oposum može jesti. Obično su osamljene životinje, no ponekad će se upariti radi parenja. Oni imaju širok spektar gniježđenja uz svoj status opće namjene - obično će ga stvoriti u udubini stabla, međutim također će iskopati jazbinu i sljedeću na bilo kojem tamnom mjestu ako ništa drugo nije prikladno (što često dobije oni u nevolji s ljudima). Smatraju ih i štetnicima zbog svoje prirode da imaju svuda torbarsku verziju Rakun . Upadni smeće, naseljavanje neprikladnih mjesta i izazivanje haosa ako se nađu u životnom prostoru ljudi, često budu zarobljeni i ubijeni.

Njihova je znanstvena klasifikacija Didelphis Marsupialis, što pokazuje da pripadaju rodu Didelphis u kojem su svi veliki američki oposumi. Rod Didelphis pripada podfamiliji Didelphinae koja zauzvrat pripada obitelji Didelphidae. Didelphidae pripada redu Didelphinmorphia, kojem pripadaju svi uobičajeni oposumi (oni oposumi koji se nalaze na zapadnoj hemisferi od Sjeverne do Južne Amerike). Njihova inflaklasa je Marsupialia, što znači da su u srodstvu s klokanima, koalama i mnogim drugim torbicama.

Zanimljivosti o uobičajenim oposumima :
  • Obični oposum ponekad se koristi za hranu u siromašnijim područjima.

  • Obični oposum živi oko 2,5 godine i nakon zrenja imat će 5-9 beba između jednog i tri puta godišnje. Majka odgaja mlade dok otac u tome ne sudjeluje.

Uobičajeni opossum, južni opossum naveden je kao najmanja zabrinutost (LR / lc), najniži rizik. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. Rasprostranjeni i bogati svojti uključeni su u ovu kategoriju na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Imena za južni opossum
Mladunče / dijete južnog oposuma naziva se 'veseljak'. Ženke se zovu 'jill', a mužjaci 'jack'.
Zemlje
Argentina , Belize , Bolivija , Brazil , Kolumbija , Kostarika , Ekvador , Spasitelj , Francuska Gvajana , Gvatemala , Gvajana , Honduras , Meksiko , Nikaragva , Panama , Paragvaj , Peru , Surinam i Venezuela
Neke činjenice o
Južni opossum



Težina odraslih : 1,53 kg (3,366 lbs)

Maksimalna dugovječnost : 4 godine



Ženska zrelost: 178 dana



Zrelost mužjaka: 240 dana

Gestacija: 12 dana

Odvikavanje: 94 dana



Veličina legla: 6

Legla godišnje: 2

Interval između legla: 200 dana



Težina pri odbivanju: 0,096 kg (0,2112 lbs)

Bazalna brzina metabolizma: 3 W

Tjelesna masa: 1,224 kg (2,7368 lbs)

kolika je veličina kratkog spona

Temperatura: 34,85 ° C (94,73 ° F)

Izvor: Starost , licencirano pod DC

Više životinja koje počinju sa S