Tamburaška golubica

Ovo je vrsta gustih šuma, uključujući guste vrtove i plantaže ricinusovog ulja, kakaa i gume. Kao takva, ova sramežljiva vrsta obično se vidi kad se ispire dok se hrani na šumskom tlu, Golub tambura gradi gnjezdo slabašnog štapića nisko u gustišu ili klupku vinove loze i snese dva jaja kremaste boje. Oba spola se inkubiraju, iako ovaj zadatak uglavnom obavlja ženka, a jajašca se izlegu za 13 dana s još 13-14 dana do naleta. Pilići se hrane povratnom hranom.

Slika tamburaške golubice licencirana je pod Creative Commons Pripisivanje-Podijeli pod istim uvjetima .
Izvorni izvor : Alan Manson
Autor : Alan Manson



Golub tambure klasificiran je kao najmanje zabrinjavajući. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. U ovu su kategoriju uključeni široko rasprostranjeni i svojstveni svojte.

Tamburinski golub (Turtur tympanistria) je golub koji je široko rasprostranjena ptica za uzgoj u šumama i drugoj gustoj vegetaciji u Africi južno od pustinje Sahare. Raspon se proteže od Istočnog Senegala do Etiopije i Kenije i prema jugu preko istočne Afrike do jugoistočne Južne Afrike, ali je nema u suhim područjima jugozapadne Afrike. Na Komorskim otocima živi stanovništvo. Više



manchester terijer protiv doberman

poda, Golub tamburašica gradi gnjezdo slabašnog štapa nisko u gustišu ili klupku vinove loze i polaže dva jaja krem ​​boje. Oba spola se inkubiraju, iako ovaj zadatak uglavnom obavlja ženka, a jaja se izlegu za 13 dana, a još 13-14 dana do naleta. Pilići se hrane povratnom hranom. Golub tambura mali je punašni golub, obično duljine 22 cm. Mužjak ima bijelo lice s crnom mrljicom iza oka, bijeli donji dio i sivu krunu. Više



Rasprostranjenost tamburaške golubice u južnoj Africi, temeljena na statističkom izravnavanju zapisa iz prvog projekta SA Bird Atlas (Jedinica za demografiju životinja, Sveučilište u Cape Townu; zaglađivanje Birgit Erni i Francesca Little). Boje se kreću od tamnoplave (najčešće) do žute (najmanje uobičajene). Ovdje pogledajte najnoviju distribuciju iz SABAP2. Hrana Jede razno voće, sjeme i beskičmenjake, obično tražeći zemlju. Više

Golub tambura (latinski naziv Turtur tympanistria) opisan je u Roberts Birds of Southern Africa, 7. izdanje. Ova ptica ima jedinstveni broj Robertsa 359, a cjelovit opis ove ptice pronaći ćete na stranici 288, a također i sliku Golubice tambure na stranici 273. Golub Tamburaš pripada obitelji ptica klasificiranih kao columbidae. Više